Advertentieindex
Image default
Afvalverwerking

Je afval scheiden: hoe doe je dat?

Het scheiden van afval is goed voor het milieu; door je afval goed te scheiden help je afvalbedrijven om het te recyclen en hergebruiken. Zo gaan we duurzaam om met onze spullen en houden we de aarde een beetje schoner. Hoe je jouw afval correct kunt scheiden, dat lees je in dit artikel!

Ken de afvalstromen

Stap één bij het juist scheiden van afval is het leren kennen van de verschillende afvalstromen. Het zijn er wellicht meer dan dat je denkt! Thuis ben je vast en zeker bekend met afval zoals papier en karton, plastic en restafval. Ook het groente, tuin en fruitafval en glas ontbreekt niet in een huishouden. Er zijn echter nog veel meer soorten afval, zoals kunststof, matrassen, elektronica, grofvuil en hout. Al deze soorten afval mogen niet bij het restafval; deze moeten apart worden ingezameld om de producten zo goed mogelijk te kunnen hergebruiken of te recyclen. 

De juiste vuilemmer

Een tweede belangrijke stap bij het correct scheiden van afval is door het in de juiste vuilemmer of container te doen. Zoals je net hebt kunnen lezen, is er voor elke afvalstroom een andere plek. Heb je afval dat niet in de papiercontainer, restafvalemmer of bij het plastic mag? Dan kun je een container huren bij Renewi; zij hebben voor elk soort afval een rolcontainer beschikbaar in verschillende maten – van klein tot groot. Een container huur je gemakkelijk online en wordt geledigt of opgehaald wanneer deze vol is of op een vooraf afgesproken dag. 

Tijdens een verbouwing

Ga je binnenkort verbouwen? Dan komt er ook afval vrij: puin. Puin mag je niet bij het gewone afval doen, omdat ook deze soort afval recycleerbaar is. Daarom kun je bij een verbouwing het beste een puincontainer huren. Deze afzetcontainers kun je gebruiken voor betonresten, metselwerken, tegels, bestrating en oude dakpannen. Heb je ander afval door je verbouwing? Dan biedt een bouwcontainer uitkomst; hier mag onder andere ook hout, metaal en glas in. Met de juiste container in huis wordt het scheiden van afval een makkelijke zaak!

 

https://www.renewi.com/nl-be/container-huren