Advertentieindex
Image default
Aanbiedingen

Waarom een regenton?

Een regenton: waarom zou je die nemen?

Klimaatverandering zorgt er in Nederland voor dat onze regenbuien steeds heftiger zijn. Dat betekent dat er soms enorme pieken in de waterafvoer te zien zijn! Nog problematischer wordt dat doordat steeds meer mensen hun tuinen betegelen. Hierdoor wordt water niet langzaam door de bodem opgenomen, maar stroomt het in één keer het riool in. Dat krijgt zo in heel korte tijd enorme volumes te verwerken. Gelukkig kun je daar als individu iets aan doen, ook als je geen zin hebt om je hele tuin vol te planten. Met een regenton vertraag je ook de doorstroom van water rondom je woning!

Het nut van een regenton

Met een regenton sla je twee vliegen in één klap. Niet alleen help je het plaatselijke watermanagement een handje, je hebt ook zelf altijd een nuttige voorraad gratis water bij de hand. Regenwater kun je dan misschien beter niet drinken, maar het is dankzij zijn lege kalkgehalte wel uitstekend geschikt om bijvoorbeeld de tuin water te geven. Ook kun je er goed de auto mee wassen. Het gebrek aan kalk voorkomt namelijk dat er lelijke witte strepen achterblijven. Al deze klusjes worden normaal gesproken met duur drinkwater gedaan, maar dankzij regenwater kun je er flink op besparen.

Een regenton hoeft niet groot te zijn

Veel mensen zien op tegen het idee van een regenton omdat ze denken dat ze dan meteen zo’n kolossaal object in hun tuin hebben staan. Tegenwoordig zijn er echter ook compactere oplossingen te krijgen. Wie een kleine tuin heeft, kan een kleine regenton van 100 liter kopen, of de rechthoekige ton van Nature, die tegen de muur gezet kan worden. Bent u een grootverbruiker, dan is de regenzuil van 400 liter een goede manier om veel water op te slaan zonder een storende regenton neer te hoeven zetten.

Regentonnen hoeven overigens niet altijd groen of zwart te zijn. Een ‘natuurlijker’ ton van terracotta, rotan of hout behoort ook tot de mogelijkheden. Of wat dacht u van een inklapbare regenton, die in de schuur gezet kan worden als het toch een tijdje droog blijft? U ziet: keuze en mogelijkheden genoeg!

https://www.warentuin.nl/