Advertentieindex
Image default
Aanbiedingen

Hitte op kantoor

Buiten schijnt de zon en stijgen de temperaturen; tot grote vreugde van alle zonaanbidders. Binnen kan het echter onaangenaam warm worden. Warmte op kantoor kan een stresstest zijn voor ons lichaam. Het concentratievermogen en de werkprestaties nemen merkbaar af en kunnen zelfs leiden tot gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, bloedsomloopproblemen of duizeligheid. Het is hoog tijd om het lichaam af te koelen. De volgende tips en trucs helpen jou om ook op kantoor van de zomer te genieten.

Hitte op kantoor: wat kun je ertegen doen?

Wat kun je tegen die vervelende hitte op kantoor allemaal doen? Er zijn verschillende opties om het kantoor af te koelen. Hieronder vind je een lijst met de beste opties om jouw kantoor af te koelen.

PAS OP VOOR AIRCONDITIONING

Het is belangrijk om in de zomer extreme temperatuurverschillen tussen binnen en buiten te vermijden. De temperatuur van de toevoerlucht voor airconditioning mag dus niet meer dan 8 ° onder de buitentemperatuur zijn. Let wel op: de airco staat vaak te laag ingesteld en je kunt verkouden worden als het temperatuurverschil meer dan tien graden is. Naast het verlagen van de kamertemperatuur, minimaliseert airconditioning ook de luchtvochtigheid. Het droogt de slijmvliezen uit en maakt het immuunsysteem vatbaarder voor virussen en infecties. Richt de luchtstroom dus niet direct op je lichaam, consumeer altijd voldoende vocht en schakel eventueel over op een ventilator of gebruik een luchtbevochtiger om de lucht te bevochtigen.

Het maakt niet uit van welk merk je een airconditioner in huis hebt. Of dat nu de beste Delonghi mobiele airco is of niet.

 

ADEMENDE KLEDING

De juiste kleding beschermt je niet alleen tegen de zon, maar kan een warme werkplek ook draaglijker maken. Het draait allemaal om het aanpassen van onze kleding aan de temperatuur op die warme dagen. Kies voor ademende natuurlijke vezels zoals linnen of katoen; synthetische materialen zijn ook geschikt omdat ze vocht opnemen en een verkoelend effect hebben op de huid. Indien mogelijk, is het het beste om bezwete kleren direct te vervangen door droge kleren.

GOED LUCHTEN

Zet ’s ochtends alle ramen open om de kantoorruimte goed te luchten (een echte frisse wind). Zodra het buiten warmer wordt, sluit u de ramen en trekt u de luiken naar beneden. Dit houdt de lucht binnen koel en voorkomt dat de kamer te warm wordt.

VERMIJD DE MIDDAGZON

Blijf uit de middagzon, want dit is de warmste tijd van de dag. Als je toch de frisse lucht in gaat, heb je iets nodig om je hoofd te bedekken en een zonnebrandcrème met een hoge factor. Anders raakt uw lichaam oververhit en heeft het veel tijd nodig om weer af te koelen.

DRINK VEEL VLOEISTOFFEN

Door de warmte verliest het lichaam veel vocht, daarom is het belangrijk om voldoende te drinken (minimaal twee tot drie liter per dag). We raden water of mineraalwater aan; je kunt gember, gesneden komkommer of pepermuntblaadjes toevoegen als je meer smaak wilt toevoegen. Naast het lessen van je dorst is het ook verfrissend en verkoelend. Zorg ervoor dat de versnaperingen niet te koud worden, anders zal je lichaam dit met veel energie proberen te compenseren, waardoor het weer opwarmt. Hete thee wordt in Zuid-Europese landen zoals Turkije gedronken omdat de hitte ervoor zorgt dat het lichaam afkoelt. Alcohol moet worden vermeden omdat dit vocht uit het lichaam trekt.

 

LICHTE MAALTIJDEN

Een combinatie van vers fruit, salade en groenten is niet alleen gezond, maar ook maagdelijk. Zware maaltijden of een volle maag maken ons moe en zetten onze spijsvertering onder druk. Hierdoor komt er energie vrij, waardoor overtollige warmte ontstaat.

HERSTELPERIODES

Als je de kans krijgt, doe dan een middagdutje. Dit versterkt het immuunsysteem en optimaliseert de temperatuurregeling.

SPRAYFLESSEN – VOOR DIE VERFRISSENDE KICK

Een verstuiver met water kan je een broodnodige verfrissende kick geven. Het is zelfs nog beter als je een paar ijsblokjes en pepermuntblaadjes toevoegt. Het water op de huid is aangenaam verkoelend en het motregeneffect is erg verfrissend.

KOEL JE POLSEN

Houd je polsen zo nu en dan 5 minuten onder koud water. Dit koelt het lichaam af en helpt bij de bloedsomloop.

 

VERMINDER WARMTEBRONNEN

Warmtebronnen zoals printers, overheadprojectoren en computers mogen alleen worden gebruikt als het echt nodig is.

 

DE JUISTE VENTILATORRICHTING

Ventilatoren zijn een goede manier om af te koelen zonder het risico te lopen verkouden te worden. De frisse wind helpt transpiratievocht te verdampen, waardoor het lichaam afkoelt. Er zijn nu zelfs USB-aangedreven tafelventilatoren die u op een computer / laptop kunt aansluiten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de luchtstroom niet rechtstreeks op uw hoofd is gericht. Verkeerd gebruik van een ventilator kan de huid en slijmvliezen uitdrogen en leiden tot hoofdpijn en spanning. Het is beter om tafelventilatoren op het bovenlichaam en vloerventilatoren op de benen te richten. Een torenventilator met draaifunctie biedt optimale ventilatie en koelt een hoge en brede ruimte.