Advertentieindex
Image default
Woningen

Een zelfvoorzienende woning in 2022

Het ideaalbeeld voor ieder huishouden momenteel, een zelfvoorzienende woning. Dit betekent dat de woning alle energie opwekt die wordt verbruikt. Op deze manier kun je zeer voordelig koken, je huis verwarmen en zelfs je elektrische auto opladen. Mocht je nog een houtkachel hebben? Dan kun je ervoor kiezen om brandhout te kopen om je huis te verwarmen wanneer er niet voldoende energie opgewekt kan worden.

Een zelfvoorzienende woning begint bij een bron van energie

In veel gevallen zal er gebruik gemaakt worden van elektriciteit, met voldoende zonnepanelen kun je er een heel huishouden op draaien. Er zijn momenteel ook systemen waar je de vloerverwarming kunt opwarmen met behulp van zonne-energie. De vloer wordt opgewarmt met warm water, dit wordt opgeslagen in een zeer goed geïsoleerd buffervat van enkele duizenden liters. Dit stroomt langzaam onder de vloeren door en verwarmt zo van onder het huis. Dit water kan ook gebruikt worden voor een douche of bad.

Isoleren kun je leren

Naast het installeren van een onuitputtelijke energiebron is het ook belangrijk om de warmte vast te houden in de woning. Warmte stijgt op en het is belangrijk om je dak in ieder geval goed geïsoleerd te hebben. Ook de ramen, deuren en kozijnen zijn plekken waar veel warmte verloren gaat. Er zijn genoeg vakkundige bedrijven in Nederland die gespecialiseerd zijn op het gebied van isolatie. Neem contact op en vraag direct advies aan. 

Vraag het aan een specialist

De berekening kan een lastige zijn wanneer je wilt uitrekenen of zonnepanelen wel of niet rendabel zijn. Het is compleet afhankelijk van je huidige woning en energiekosten. Het is verstandig om contact op te nemen met een specialist die zonnepanelen installeert en hier een offerte en advies opvragen. 

Kies voor outdoor cooking!

Mocht je toch nog willen besparen op je maandelijks stroomverbruik? Dan is het mogelijk om eens per week de barbeque aan te steken. Nu de zomer voorbij is, zijn de kolen bij veel winkels in de aanbieding! Sla nu een hoop in en je kunt de hele winter genieten van een heerlijke barbeque. Vergeet ook niet je kachelhout op tijd te kopen bij Golden Flame! Voor je het weet is het koud en baal je dat je niets hebt besteld.