Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

In welke steden vind je interessant vastgoed?

Zit je op dit moment op een behoorlijk grote som geld? Dan heeft het niet al te veel zin om dit geld op de bank te laten staan. Je ontvangt op de bank namelijk geen rente of je moet mogelijk zelfs negatieve rente betalen. Doordat de inflatie ook vrij hevig is, is het verstandiger om iets nuttig met jouw geld te gaan doen. Iets waar je in dat geval voor kunt kiezen, is om in beleggingspanden te investeren.

Wat zijn beleggingspanden? Dit zijn panden die op termijn rendement voor je op gaan leveren. Dit doe je bijvoorbeeld door het pand te verhuren of door het pand op termijn weer door te verkopen. Ongeacht waar je voor kiest, is het mogelijk om een flink rendement te draaien. Maar, in welke steden vind je dergelijk interessant vastgoed?

De grote steden in ons land

Het is sowieso een feit dat je dergelijk vastgoedobjecten in de grote steden in ons land vindt. In Eindhoven, in Amsterdam, in Rotterdam, in Den Haag en in Utrecht vind je echt veel vastgoedobjecten. Het lastige is hierbij alleen dat sommige van deze steden met specifieke regels op de proppen zijn gekomen. Zo hebben sommige steden een bewoningsplicht ingesteld; dit betekent dat je daadwerkelijk zelf moet gaan wonen in het vastgoedobject dat je gekocht hebt.

De semi-grote steden

Iets wat wellicht interessanter is, is om naar de semi-grote steden te kijken. Dit zijn steden zoals Groningen, Delft, Leiden, Tilburg en Breda. In dergelijke steden vind je ook het nodige vastgoed, waarbij de prijzen relatief laag liggen. Tevens heb je in dergelijke steden (nog) niet te maken met bijvoorbeeld de bewoningsplicht. Aan de andere kant zijn deze steden wel populair, waardoor je jouw beleggingspanden prima kunt verhuren.

De kleinere steden

Tot slot is het ook nog mogelijk om in de echt kleine steden te investeren. Kijk bijvoorbeeld eens in jouw eigen buurt rond. Zie je hier wellicht interessante vastgoedobjecten staan? Ook in dergelijke kleine steden is vraag naar woonruimte. Wellicht kun je dus een beleggingspand opkopen, in appartementen verdelen en deze verhuren. Daarmee draai je zelf een mooi rendement, terwijl je ook bijdraagt aan het woningtekort in ons land.