Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

De kosten voor het verwijderen van een boomstronk

Gaat u binnenkort een boomstronk verwijderen of bent u van plan om binnenkort een boomstronk te verwijderen? Lees dan deze pagina aandachtig door. Wanneer u een boomstronk wilt verwijderen dan zult u met kosten te maken krijgen. Ook wanneer u zelf de boomstronk wilt verwijderen zult u met kosten geconfronteerd worden. De hoogte van de kosten zijn afhankelijk van verschillende variabelen. Mensen die zoeken naar boomstronk verwijderen kosten kunnen vaak dus geen eenduidig antwoord op hun vraag vinden. Zo zijn de kosten voor het verwijderen van een boomstronk afhankelijk van:

  • De plek waar de boomstronk staat
  • De grootte van de boomstronk
  • De methode die ingezet zal worden om de boomstronk te verwijderen
  • Of de boom nog gekapt moet worden of niet

De plek waar de boomstronk staat is zeer bepalend voor de hoogte van de kosten

Eén van de meest belangrijke factoren die de kosten bepaalt is de plek waar de boomstronk staat. Aan de hand van de plek wordt namelijk de methode bepaalt om de boomstronk te verwijderen. Een boomstronk die op een eenvoudig te bereiken plek staat kan bijvoorbeeld verwijderd worden met een stobbenfrees, ook wel een stronkenfrees genoemd. Echter, een boomstronk die op een moeilijk te bereiken plek staat zal met de hand uitgegraven moeten worden en logischerwijs kost dat meer tijd dan het uitfrezen van een boomstronk.

Welke methode ingezet kan worden om de boomstronk te verwijderen is echter niet alleen afhankelijk van de positie waar de boomstronk staat. Ook de bereikbaarheid van die plek speelt een belangrijke rol. Een boomstronk die namelijk op een plek staat waar veel ruimte is, maar niet bereikt kan worden door een stobbenfrees zal ook uitgegraven moeten worden. Een puntje van aandacht dus. 

Hoe hoog kunnen de kosten voor het verwijderen van een boomstronk zijn?

Aan de hand van de informatie die u een hovenier kunt verstrekken kunnen de kosten berekent worden waarbij eerst de situatie in kaart gebracht zal worden. Het is dan ook van groot belang dat u een duidelijke omschrijving geeft van de plek waar de boomstronk staat en hoe goed die plek te bereiken is. De hovenier, de boomverzorger of de tuinman zal vervolgens de methode bepalen hoe de boomstronk verwijderd gaat worden. 

Bij het verwijderen van een boomstronk met een stobbenfrees kunt u rekenen op kosten van rond de 50 a 75 euro per uur inclusief BTW en overige kosten. In de meeste gevallen is een boomstronk met een stobbenfrees binnen 2 a 3 uur verwijderd. De totale kosten liggen dus tussen de 100 en 225 euro voor het verwijderen van een boomstronk. 

Wanneer er geen stobbenfrees ingezet kan worden en de boomstronk met de hand uitgegraven moet worden zullen de kosten naar alle waarschijnlijkheid hoger uitvallen. Het uitgraven van een grote boomstronk kan zo een dag duren waardoor de kosten al snel richting de 400 euro inclusief BTW en alle andere overige kosten zullen oplopen. 

https://www.vergelijkhoveniers.nl