Advertentieindex
Image default
Winkelen

Het Italiaanse modemerk Valentino: elegant en verfijnd uit de Valentino Webshop

Valentino is een toonaangevend Italiaans modehuis dat bekend staat om zijn elegante en verfijnde ontwerpen. Het merk heeft zijn naam te danken aan zijn oprichter: Valentino Garavani. Hij was reeds een succesvolle modeontwerper in Parijs toen hij in 1960 zijn eigen modemerk Valentino oprichtte in Rome. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een mode-imperium en is het een van de bekendste merken ter wereld. Je koopt onder andere kleding en accessoires voor mannen en vrouwen van Valentino.

De eerste Valentino-winkel

De eerste Valentino-winkel opende in 1960 in Rome en trok al snel de aandacht van de internationale modepers. Kleding van het merk werd gemaakt van luxe stoffen en de vormen waren vrouwelijk en elegant. De ontwerpen zijn gebaseerd op de klassieke Italiaanse modestijl, waarbij er aandacht is voor traditie. Het merk groeide snel en vanaf de jaren negentig werd de zakelijke kant van het bedrijf door Giancarlo Giammetti gerund. De twee heren openden winkels over de hele wereld. Tegenwoordig kun je naast de fysieke winkels ook terecht in de websho van Valentino, waar je de huidige collectie koopt.

Iconische ontwerpen

Het meest iconische ontwerp van het modemerk Valentino is en blijft de trouwjurk van actrice Jacqueline Kennedy. De ontwerper werkte met allerlei andere filmsterren en beroemdheden, zoals Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor en Sophia Loren. Andere iconische ontwerpen van het modemerk zijn de jurk die Julia Roberts droeg toen ze een Oscar won en de jurk die Anne Hathaway tijdens de Oscars droeg.

Bestel Valentino-kleding of -accessoires  in Nederland en België

Tegenwoordig is het ook mogelijk om kleding of accessoires van het bekende modemerk te bestellen in de webshop van Valentino. Op mania-kwebshop.be heeft u een uitgebreide  webshop waar je stijlvolle en elegante mode uit de laatste collectie van Valentino shopt. Je bestelt zowel in België als Nederland je favoriete items van het Italiaanse modemerk via deze expert.

https://mania-kwebshop.be/