Advertentieindex
Image default
Winkelen

5 Manieren om online te betalen

Vroeger was online betalen een luxe. Tegenwoordig is het een noodzaak en bedrijven bedenken innovatieve manieren om dit proces zo gemakkelijk mogelijk te maken. De keuze aan betaalmethoden kan soms overweldigend zijn. Door het gebruik van paysafecard en andere online betaalmethoden ben je echter verzekerd van een snelle transactie.

Paysafecard

Grote kans dat je wel eens van een Paysafecard hebt gehoord. Dit prepaid plastic kan op veel manieren worden gebruikt, waaronder het betalen voor online aankopen. Je vindt ze bij benzinestations, supermarkten en zelfs bij sommige kledingwinkels. Een paysafecard kopen is een goed idee. Je bent klaar om online betalingen te doen bij de websites die ze accepteren. Het proces is vrij eenvoudig. Je kan jouw betaalmethode kiezen en alle benodigde informatie invoeren. Daarna kan je zoals gebruikelijk doorgaan met je aankoop.

Creditcard

Creditcards zijn een type betaalkaart waarmee je aankopen kunt doen vanaf jouw beschikbare kredietlimiet. Creditcards kunnen zowel online als offline worden gebruikt en kunnen extra voordelen bieden, zoals beloningen of aankoopbescherming. Creditcards zijn niet gratis, maar bieden wel enige toegevoegde waarde voor consumenten die er verantwoord mee omgaan. Bij elk type betaalmethode zijn er voor- en nadelen verbonden aan het gebruik van creditcards.

Debetkaart

Debetkaarten behoren tot de meest populaire betaalmethoden. Met debetkaarten kan je betalen voor producten door middel van geld van jouw bankrekening af te schrijven. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, handig en kunnen een goed alternatief zijn voor creditcards als je een slechte of geen kredietgeschiedenis hebt. Debetkaarten werken net als creditcards: ze slaan informatie op over jouw debetkaart rekening en stellen je in staat goederen of diensten te kopen met geld van die rekening. Bij een aankoop met een debetkaart komt het geld rechtstreeks van jouw betaal- of spaarrekening. Dit betekent dat er geen rente in rekening wordt gebracht op aankopen zoals bij creditcards.

Digitale portemonnees

Digitale portemonnees worden opgeslagen op een smartphone of tablet en kunnen worden gebruikt om te betalen voor fysieke goederen en diensten (taxi’s, boodschappen, etc.), digitale goederen en diensten (zoals het streamen van muziek of films) en zelfs online betalingen. Digitale portemonnees zijn handig omdat ze de noodzaak elimineren om contant geld mee te nemen wanneer je gaat winkelen en aankopen doet.

Mobiele betalingen

Mobiel betalen is de gemakkelijkste manier om jouw online aankopen te betalen. Je kan hiervoor een mobiele app of een mobiele website gebruiken en er zijn veel verschillende methoden beschikbaar.