Vakantie naar Spanje

Iedereen is er wel een keer aan toe! Lekker op vakantie. Een vakantie naar Spanje is erg populair en veel mensen genieten daar erg van hun welverdiende vakantie. Maar waar ga je naar toe in Spanje? Er zijn zoveel mooie plekken en steden in Spanje die je het liefst allemaal gezien wilt hebben natuurlijk.

Als je een stad wilt bezoeken dan is Barcelona een echte aanraden. Echter ligt Barcelona niet echt in Spanje, maar in een van de autonome regio’s die er in Spanje zijn, namelijk Catalonië. Ook spreken ze een andere taal in Barcelona, namelijk Catalaans. Dit is een erkende taal en kan je misschien het best vergelijken met het Fries dat in het noorden van Nederland gesproken wordt.

Barcelona is een erg populaire stad onder vele mensen en zo was het ook een ‘muze’ voor veel artiesten. Picasso heeft bijvoorbeeld een tijd in Barcelona verbleven en Gaudí is de artiest die zijn stempel op Barcelona heeft gedrukt met zijn verschillende kunstwerken die nog steeds in de stad te zien zijn. Zo heeft hij vele gebouwen in de stad ontworpen en mede daarom heeft Barcelona zo een unieke uitstraling. Daarnaast ligt Barcelona aan zee en is er een mooi strand en ook het uitgaansleven is erg leuk in Barcelona. Een prima combinatie voor een erg leuke stedentrip!

Madrid, de hoofdstad van Spanje, is ook een erg leuke stad voor een citytrip. Er zijn veel culturele bezienswaardigheden. Neem zeker de tijd voor deze steden want ze zijn echt de moeite waard. Echter is er in Madrid geen stad te vinden, maar ben je bijvoorbeeld een groot voetbalfan, dan is een wedstrijd van Real Madrid beleven natuurlijk een must. Ook in Barcelona kan je er een voetbalweekend van maken door naar Camp Nou te gaan.

Ga je liever naar het strand en niet naar de stad? Kies dan voor andere vakantiebestemmingen Spanje, zoals de Costa, Ibiza of Mallorca Spanje.

http://vakantiespanje.nl