Advertentieindex
Image default
Tuin en buitenleven

Wat zijn stenen barbecue rubs en sauzen?

Een barbecue rub is een mengsel van ingrediënten die je vlees een specifiek smaakprofiel geven als je het erop wrijft. Er zijn veel verschillende soorten rubs en sauzen, maar de meest voorkomende zijn gemaakt met paprika, zwarte peper, mosterdzaad en suiker. Andere gebruikelijke kruiden zijn knoflook, cayennepeper, ui, selderij en verse of gedroogde kruiden. U kunt veel verschillende soorten rubs en sauzen vinden en uw eigen selectie maken uit verschillende soorten, waaronder peper, cajun, knoflook en meer.

Rock shacks gebruiken een combinatie van ingrediënten om hun gerookte vlees op smaak te brengen. De combinatie van verschillende kruiden kan variëren afhankelijk van het soort vlees dat wordt gerookt, maar heeft meestal een sterke paprikasmaak. De algemene smaak van het vlees wordt geholpen door het gebruik van verschillende kruiden en aromaten zoals paprika, mosterdzaad, oregano, cayennepeper en andere.

Hoe maak je stenen barbecue rubs en sauzen

Om een stenen barbecue rub te maken, moet je eerst uitzoeken wat voor soort rub je wilt. Er zijn veel verschillende soorten rubs en sauzen, maar de meest voorkomende hebben paprika, zwarte peper, mosterdzaad en suiker. Vervolgens moet je de ingrediënten combineren. Paprika is een uitstekende kruiderij voor alle doeleinden, terwijl zwarte peper geweldig is om warmte te geven. Andere kruiden kunnen worden toegevoegd om het smaakprofiel van de rub aan te passen aan uw voorkeuren. De laatste stap is de rub tot poeder vormen en in een luchtdichte pot bewaren. Je kunt wat zout aan het poeder toevoegen om de vorm te helpen behouden, en dan voeg je barbecue toe aan de lijst van dingen die je vlees zijn smaak geven.

Waarom je ze niet gewoon in een doosje moet kopen

Hoe goed je recepten ook zijn, er is geen manier om te garanderen dat je niet op het probleem van inconsistentie en variabiliteit in je vlees stuit. De kwaliteit van je vlees kan sterk variëren, afhankelijk van het ras, de gezondheid van het dier, het dieet, de leeftijd en de omgeving waarin het is grootgebracht. Een slechte rub kan leiden tot een slechte maaltijd, en een slechte rub kan leiden tot een slechte zaak. De belangrijkste problemen met het kopen van rubs en sauzen in een doos zijn de inconsistentie in kwaliteit en de variabiliteit in het product. Je kunt elke keer ingrediënten van goede kwaliteit krijgen, maar als ze niet zorgvuldig worden gemengd, kun je een te hete, te sterke of te zoute rub krijgen.

Maak je eigen rub en bespaar geld!

Als je de ruimte of het budget hebt, kun je je eigen rubs en sauzen maken. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat je precies krijgt wat je nodig hebt en niets meer. Je hebt controle over de ingrediënten, het proces en het resultaat. Dit is de beste manier om geld te besparen en ervoor te zorgen dat u alleen de beste ingrediënten gebruikt in uw recepten. Je kunt elk soort fruit gebruiken in je rubs en sauzen, met uitzondering van grapefruit, dat is te sterk. Je kunt ook noten, zaden, groenten en andere voedingsmiddelen gebruiken om je eigen rubs en sauzen te maken. Zo maak je ze zelf:

  • Begin met een basisrub. Deze kun je gebruiken voor varkensvlees, ribbetjes of borststuk, of je kunt hem gebruiken als basis om je eigen kruiden aan toe te voegen.
  • Zorg ervoor dat je rub luchtdicht is en in een luchtdichte verpakking wordt bewaard.
  • Bewaar je rub in de koelkast en gebruik hem binnen 6 maanden.
  • Gebruik één keer per jaar een vork om de ingrediënten te mengen, zodat ze allemaal gelijkmatig bedekt zijn.
  • Bestrijk eens per maand het oppervlak van het vlees met je zelfgemaakte rub en laat het een paar uur staan om de smaak te versterken.
  • Eens per week, eens per maand, of eens per jaar, wrijf je je vlees in met een combinatie van je zelfgemaakte rub en een smaakmaker die je verkiest.
  • Strooi je laatste kruiden, zoals Worcestersaus, over je vlees vlak voor het roken.
https://www.leefinjetuin.nl/blogs/slim-bestraten