Advertentieindex
Image default
Mode en Kleding

Professionele en comfortabele werkkleding voor zorgmedewerkers

Zorgkleding is onmisbaar in de gehele sector. Van zorgmedewerker aan huis tot zaalarts in het ziekenhuis, van verzorgende in een verpleegtehuis tot verpleegkundige in een privékliniek. Zorgkleding geeft zorgmedewekers direct een professionele uitstraling. Bovendien is het praktisch, comfortabel en hygiënisch.

Herkenbaar en professioneel door zorgkleding

Dankzij zorgkleding zijn zorgmedewerkers makkelijk herkenbaar. Uniforme werkkleding binnen een ziekenhuis of verzorgingshuis maakt dat het voor patiënten, cliënten en bezoekers duidelijk is bij wij ze terecht kunnen voor hulp en met vragen. Om de herkenbaarheid nog verder te vergroten is het mogelijk om zorgkleding te bedrukken met bijvoorbeeld het logo van de zorginstelling.

Bovendien komt het dragen van uniforme zorgkleding door zorgmedewerkers een stuk professioneler over. Het oogt verzorgd en hygiënisch, iets wat belangrijk is in het werken in de gezondheidszorg en patiënten vertrouwen geeft.

Zorgkleding is praktisch

In de zorg is het gebruikelijk dat medewerkers veel in beweging zijn en fysiek soms behoorlijk zware werkzaamheden moeten verrichten. Comfortabel zittende zorgkleding is dan ook zeker geen overbodige luxe. Het is prettig wanneer zorgmedewerkers zich vrij kunnen bewegen in hun kleding. Bovendien is het hygiënisch en veilig. Wanneer zorgmedewerkers zich op hun werkplek omkleden, wordt voorkomen dat bacteriën en vuil van thuis meegenomen worden naar de werkplek. Ook ontbreekt het bij zorgkleding aan overbodige knoopjes, kraaltjes en pailletten, welke als vervelend ervaren kunnen worden bij bijvoorbeeld het tillen van een patiënt. Bovendien leidt de eigen kleding van zorgmedewerkers niet onder slijtage of vuil worden door het dragen op de werkplek.

Soorten zorgkleding

Afhankelijk van het type zorginstelling en de functie zijn er verschillende soorten zorgkleding. Welk type zorgkleding het beste bij uw instelling past, hangt af van verschillende factoren. Voor wie een zakelijkere, medische uitstraling wenst, zijn (witte) jasjes en pantalons een passende oplossing. In een wat meer informele, huiselijke setting past een polo of eenvoudig shirt beter. Opererend personeel heeft behoefte aan een andere outfit dan medewerkers in een verzorgingstehuis. Zo is er voor ieder type instelling en iedere functie en passende outfit.

Zorgkleding is beschikbaar in verschillende kleuren en prints. Van meer traditionele kledingstukken, tot modieuze en hippe zorgkleding. Een vrolijke kleur of leuk dessin maakt een tandartsbezoek mogelijk een stuk minder spannend dan een officiële witte jas. De keuze voor zorgkleding is belangrijk voor de uitstraling en sfeer binnen een instelling. Het is belangrijk dit in overweging te nemen bij het maken van een keuze voor zorgkleding.

Kortom, zorgkleding heeft vele voordelen en is er voor ieder type zorginstelling, passend bij alle denkbare functies!