Advertentieindex
Image default
Internet

Tips om je handbagage het meest praktisch in te pakken

Als je gaat vliegen kun je ervoor kiezen om al je bagage als handbagage mee te nemen, maar hoe meer spullen je meeneemt, hoe langer de controle duurt. Dus wat stop je in je handbagage en wat in je ruimbagage? En mag je ook in je handbagage met vloeistoffen vliegen?

 

Waarin neem je je handbagage mee?

Allereerst is het belangrijk dat je bij je vliegtuigmaatschappij controleert wat de afmetingen en het gewicht van je hand- en ruimbagage mogen zijn en je koffer, rugzak of trolley daarop aan te passen. Als je ook spullen in het ruim laat vervoeren, is één van de belangrijkste inpaktips voor handbagage om zoveel mogelijk in je ruimbagage te stoppen. Alleen de spullen die je direct nodig hebt bijvoorbeeld. Daarnaast is het meenemen van alleen een kleine tas in plaats van een koffer of trolley ook slim als je niet lang in de rij wil staan bij security, je mag dan namelijk door de snellere small bags only rij.

Hoe zit dat met vloeistoffen?

Onder inpaktips voor handbagage hoort natuurlijk ook het vliegen met vloeistoffen. Stop eerst je andere spullen in je tas en controleer vervolgens of je tandpasta, shampoo etc. in flesjes zitten van maximaal 100 milliliter. Je mag met 1 liter vloeistoffen vliegen, die je samen in één zak bovenop in je tas stopt.

Wat mag er niet in je handbagage?

Leg ook je laptop en tablet bovenop zodat je die makkelijk kunt pakken bij de controle. Bij medicijngebruik houd je ook je doktersverklaring bij de hand. Ook om een schaar, pincet of nagelvijl hoef je je niet druk te maken, zolang het scherpe deel maar korter is dan 6 centimeter. Eigenlijk mag en kan alles in je handbagage, zolang het maar niet op de lijst met verboden voorwerpen staat. Dus geen slagvoorwerpen, wapens en dingen met een lange scherpe rand.

https://wegotbags.nl/