Advertentieindex
Image default
Gezondheid

Tips voor het volgen van een lange detox

Denk jij er over om te beginnen met sapvasten? Dan is het goed om je te verdiepen in de manieren die er bestaan. Het kan al eenvoudig beginnen, je kunt namelijk je ontbijt vervangen door een flink glas selderijsap, iedere ochtend. Maar het kan ook intensiever, dan ga je wel alle voeding tijdelijk vervangen door sap. Het is een vorm van vasten, waarbij je voor één of enkele dagen niets anders binnen gaat krijgen dan alleen geperst sap van groenten, fruit, kruiden en specerijen. Je zou eens kunnen kijken wat de detox van Sapje voor je kan betekenen. 

Ondersteunen maar…

Als je je lichaam wil ondersteunen met een sapvastenkuur dan ga jij er geen spijt van krijgen. Je wil misschien eerst rustig wennen en dan kun jij een dag lang alleen maar sap drinken en dan merk je het positieve effect al op lichaam en geest. Maar als je al meer ervaring hebt, dan kun jij ook voor langere tijd een detox volgen, van bijvoorbeeld drie, vijf of zeven dagen. Er is gekozen voor een sapvastenkuur en deze bestaat voor 100% uit vers geperste, biologisch gecertificeerde sappen, soep, thee, gevitaliseerd water en dan heb je aanvullende shotjes met gember, kurkuma, ginseng, koriander, peterselie en tarwegras. Het is echt heel gevarieerd en het is een vloeibare kuur waar je snel resultaat mee kunt behalen. De belangrijkste reden om een kuur te volgen is om je spijsverteringssysteem even rust te geven door het een paar dagen geen zware eiwitten, vetten en suikers te nuttigen.

Ervaar sapvasten zelf

Ben jij er klaar voor om het sapvasten zelf te ervaren? Ga je lichaam dan een handje helpen en ga je lichaam eens grondig reinigen. Iedere dag moet je lichaam veel voedingsstoffen verwerken en dit kan wel eens erg zwaar zijn. Je organen hebben dan ook de hele dag druk te werken en het is fijn als je ze eens wat gaat ontlasten. Dit is dan wel maar tijdelijk, maar het zorgt er wel voor dat het even tot rust kan komen. Je lichaam heeft het zo nu en dan nodig en daarom kiezen de meeste mensen er voor om een gezond en gebalanceerd leven te mogen ervaren met een detox. Hoe vaak je het gaat doen, heb je zelf in de hand, maar belangrijk en verstandig is om het regelmatig te herhalen. Hoe begin jij eraan?

–        Laat je lichaam eerst wennen aan detoxen in de ochtend.

–        Begin dan met een dag detoxen en vervang alle maaltijden door sapjes.

–        Zorg dat je weet waar je het voor doet.

–        Als je er 100% achter staat dan kun jij het volhouden.

–        Blijf doorzetten en volg desnoods samen een detox en motiveer elkaar.

https://www.sap.je/