Advertentieindex
Image default
Gezondheid

Het belang van DNA onderzoek

DNA draagt de genetische instructies voor de groei, het functioneren en de voortplanting van levende organismen. Het proces van het identificeren van veranderingen in de DNA sequentie (genetische varianten) staat bekend als genetische DNA onderzoek. Genetische varianten kunnen het risico op bepaalde gezondheidsaandoeningen verhogen.

Genetische DNA onderzoek kan je informeren over je genetische risico voor verschillende gezondheidsaandoeningen. Dit zal je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over de veranderingen die je in je levensstijl wilt aanbrengen om jouw gezondheids- en welzijns doelen te bereiken. Er zijn een aantal geavanceerde technieken beschikbaar voor snelle en betrouwbare DNA tests, waaronder genotypering en sequencing. Jouw DNA vertelt het complete verhaal van je gezondheid, voeding en fitheid. Het enige wat je hoeft te doen is bellen voor een DNA test kit en een testmonster af te geven voor een DNA test.

 

Voordelen van een DNA onderzoek

 

Een DNA onderzoek biedt verschillende voordelen.

1. Een beter begrip van je gezondheid

Elk individu heeft een andere set van genetische varianten die hen uniek maken. Het kennen van je genetische samenstelling kan je helpen je risico voor verschillende gezondheidsaandoeningen beter te begrijpen. Leden van dezelfde familie kunnen zowel vergelijkbare als unieke genetische predisposities hebben. Sommige van deze gezondheidsaandoeningen komen in families voor, omdat de familieleden bepaalde genetische varianten delen. Een DNA onderzoek stelt je in staat om deze overeenkomsten en verschillen binnen je familie te onderzoeken. Daarom zou, net als bij een gezondheidscheck, een genetische test door ieder lid van je familie gedaan moeten worden.

2. Helpt bij het bereiken van je fitness doelen

Wanneer je bewust bent van je genetische make-up, kun je jouw dieet en lichaamsbeweging plannen rekening houden met de mogelijkheden en beperkingen. Genetische tests geven je een idee over de kans op blessures, de neiging tot gewichtsverlies met lichaamsbeweging, spierkracht en nog veel meer in detail. Dit helpt je bij het personaliseren en onderhouden van jouw gezondheidsplannen.

3. Indentificeer aanleg voor verschillende ziekten

De genetische testen zijn een uniek en zeer gunstig instrument dat een gedetailleerd rapport geeft van de aanleg voor gezondheid, fitness en voeding dat helpt bij het personaliseren van levensstijl en gezondheidscontroles. Als de testresultaten bijvoorbeeld een verhoogd risico op kanker aantonen, kun je preventieve gezondheidscontroles plannen om het risico tot een minimum te beperken.

 

Een DNA onderzoek met een thuis test kit is een eenvoudige speeksel-gebaseerde test die je DNA analyseert om inzicht te krijgen in je genetische opmaak. Deze onderzoeken bieden een genetisch testrapport over gezondheid, fitness, gewoonten en voeding met behulp van de nieuwste technologie en internationale kwaliteitsnormen. Het is in feite jouw referentiegids voor een goede gezondheid.