Advertentieindex
Image default
Gezondheid

6 tips om beter om te gaan met stress

Als je beter wilt worden in het omgaan met dagelijkse stress, zijn hier tien dingen die je kunnen helpen. Deze tips zijn van stress expert Nick de Waard. Wil je meer tips lezen over stress. Ga dan naar de website van Nick de Waard.

1. Balans tussen werk en ontspanning. Maak tijd vrij om aan je taken en doelen te werken (zoals schoolwerk, klusjes of oefenen). Maar zorg ervoor dat u ook tijd vrijmaakt voor dingen die u leuk vindt (zoals muziek spelen, sporten, spelen met een huisdier of tijd doorbrengen met vrienden). Ook al is het maar een paar minuten, dagelijkse tijd om te ontspannen en op te laden vermindert je stress.

2. Plan je dag. Gebruik een kalender- of planningsapp om je dagelijkse schema bij te houden. Vul je lestijden, toetsen en wanneer opdrachten moeten in. Voeg uw activiteiten toe. Blokkeer tijden om te studeren voor toetsen en aan opdrachten te werken. Blokkeer tijd om dingen te doen die je leuk vindt. Het hebben van een plan en een dagelijkse routine verlaagt stress.

3. Houd je aan je plan. Natuurlijk is plannen niet goed als je niet doet wat je van plan bent. Maak er een routine van om elke dag naar je planner te kijken. Vink af wat je hebt gedaan. Bereid je voor op wat komen gaat. Maak een vaste tijd om te studeren. Blijf op de hoogte van opdrachten. Dit verlaagt de dagelijkse schoolwerkstress.

4. Vraag om hulp wanneer je het nodig hebt. Schoolwerk, cijfers en toetsen zijn voor veel mensen een grote bron van stress. Het is niet altijd gemakkelijk om alles bij te houden. Als je hulp nodig hebt bij het voorbereiden van toetsen, het plannen van projecten of het voor elkaar krijgen van dingen, vraag dan een leraar, ouder, bijlesdocent of mentor om je te coachen. Als je de neiging hebt om uitstelgedrag te vertonen, werk dan samen met een klasgenoot om op een vast tijdstip te studeren of huiswerk te maken.

5. Gebruik de positieve energie van stress. Stel dingen niet uit tot het laatste moment. Dat is te stressvol. En het is moeilijk om je best te doen als je haast hebt. Laat stress je in plaats daarvan motiveren om aan een taak te beginnen. Als je een deadline hebt, geef jezelf dan een positieve mentale duw. Denk: “OK, ik heb dit – ik ben ermee bezig.” Ga dan aan de slag.

6. Pak problemen aan als ze zich voordoen. Negeer alledaagse problemen niet, maar maak u er ook niet druk om. Zoek in plaats daarvan uit hoe u ermee omgaat. Als u niet zeker weet wat u moet doen, vraag dan om hulp en advies van anderen.

https://nickdewaard.nl/