Advertentieindex
Image default
Geschenken

Adventskalender: 5 DIY-ideeën

Als de feestdagen er langzaam maar zeker aan beginnen te komen, dan ben je vast en zeker al na aan het denken aan het geven van de leukste cadeaus. Wil je dat dit jaar een keer goed doen en iemand op een originele manier in het zonnetje zetten? Dan is het een goed idee om een adventskalender te gaan maken. Maak je je hier maar geen zorgen over. Dit heb je binnen de kortste keren gedaan en er zijn meer dan genoeg opties waar je uit kunt kiezen. In dit artikel lees je 5 erg leuke DIY-ideeën.

1. Geef een grote mand met cadeaus

Een van de meest gekozen manieren van het maken van een adventskalender, is het geven van een grote mand. Hierin kun je zowel grote als kleine cadeaus verwerken en het is een waar feestje om te geven. Kies bijvoorbeeld voor een rieten mand, een kratje van hout of een emmer van zink. De kalender valt hierdoor meteen op onder de boom en je gaat eens een keer voor een andere versie op de traditionele kalender. Ideaal dus als je het graag even een keer anders aan wilt pakken bij jou in huis.

2. Kleine cadeaus in een een kerstboom van toiletrolletjes

Als je hart net even wat sneller gaat kloppen van het geven van een creatief cadeau, dan is het een goed idee om zelf aan de slag te gaan. Zorg er altijd voor dat je van tevoren de nodige toiletrollen voor het maken van de kalender verzameld. Vervolgens plak je deze tegen elkaar aan. Hierdoor komen de openingen van de toiletrollen aan de voorkant en kun je ze dus vullen met kleine cadeautjes.

3. Leg alle cadeautjes onder de boom

De adventskalender kun je natuurlijk ook net even wat groter aanpakken. Pak alle cadeautjes in, voorzie ze van een getal en leg ze onder de kerstboom. Hierdoor kan er iedere dag een leuk cadeautje worden gepakt.

4. Hang kleine zakjes aan een waslijn

Het geven van een geschenk hoeft natuurlijk niet groots aan te worden gepakt. Met kleine cadeautjes maak je net zoveel indruk. Kies er bijvoorbeeld voor om kleine zakjes aan een waslijn te hangen. Deze kun je vervolgens ook nummeren én een waslijn zorgt voor een leuke blikvanger in de kamer. De perfecte plek om originele kerstcadeaus in te verpakken.

5. Een box met verschillende vakjes

Als je het graag groter aan wilt pakken, kun je overwegen om te investeren in een grote box. Deze box is gevuld met verschillende vakjes, die genummerd zijn. Ideaal om de wat grotere geschenken in te verpakken en je bent zeker van een strak en mooi totaalplaatje.

Voor iedere kalender zijn er passende cadeaus

Je hebt nu vijf leuke ideeën gevonden voor het maken van je eigen adventskalender. Heb je jouw nieuwe favoriete idee gevonden? Dan is het tijd om te gaan knutselen en binnen no-time je eigen kalender te maken. Op het internet zijn meer dan genoeg voorbeelden te vinden die je kunt gebruiken ter inspiratie. En de originele kerstcadeaus? Die shop je ook nog eens erg makkelijk online.