Advertentieindex
Image default
Financieel

Moeten wij de salarisadministratie uitbesteden of kunt u dit zelf doen?

Je zult misschien denken dat dit niks voor jou is en uiteraard besteed jij als bedrijf je salarisadministratie uit, dit is namelijk goed voor het hele bedrijf. Maar hoe zit het nou eigenlijk de andere kant van het verhaal. In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van het uitbesteden van de salarisadministratie bespreken. Ook bespreken we in dit artikel twee belangrijke trends op het gebied van administratie.

Houd uw salarisadministratie veilig en efficiënt bij

Salarisadministratie is het proces van het (op tijd) uitbetalen van salaris aan uw medewerkers. Je bepaalt bruto & netto salarissen, rekening houdend met veel inhoudingen en onkostenvergoedingen. In de tussentijd zorg je ervoor dat aan alle soorten compliance wordt voldaan met efficiënte beleidslijnen en procedures.

Je salarisadministratie zelf bijhouden

Met loonadministratie moeten werkgevers de tarieven voor belastingen en douane onthouden, zodat ze weten wat de prijzen voor hun werknemers moeten zijn. Het is ook belangrijk om te onthouden dat payroll-aanbieders verschillende opties bieden voor organisaties, zoals automatische betaling of handmatige opnames.

Het uitbesteden van je salarisadministratie kan veel tijd en geld besparen, maar als je nog niet zeker weet hoe je het proces intern moet managen, kijk dan eens naar handige software. Deze nieuwe tools kunnen u helpen snel aan de slag te gaan en vooruitgang te boeken met minder hoofdpijn. Maar je moet er wel lef voor hebben. Het is best moeilijk om je gebruikelijke manier van werken te veranderen of zelfs maar naar andere groeimogelijkheden te kijken. “We doen het al jaren op deze manier en het werkt prima, nietwaar?” Je merkt misschien niet dat de tijd verstrijkt als je geen stap terug doet en overweegt dingen anders te doen.