Advertentieindex
Image default
Financieel

Dit moet je weten over crypto!

Je hoort het tegenwoordig overal: crypto. De een weet er alles van, de ander begrijpt er helemaal niets van. Mogelijk behoor jij tot de tweede groep, maar heb je wel interesse in crypto. Daarom beschrijven we in dit artikel enkele zaken die je moet weten!

Crypto brengt risico’s met zich mee

Waar je meestal vooral verhalen hoort over grote winsten met crypto, is het belangrijk om te weten dat crypto ook veel risico’s met zich meebrengt. Zo kan je investering in korte tijd flink zakken in waarde. Ook bestaat het risico op gehackt te worden. Bewaar je crypto dus altijd op een veilige manier. Gebruik hiervoor een hard wallet, cold wallet of betrouwbare exchange. Ga je voor een exchange, dan is het verstandig een crypto referral code te gebruiken bij het aanmelden.

De ene munt is de andere niet

Wanneer je naar de crypto markt kijkt zie je dat er erg veel munten zijn om uit te kiezen. Naast de bekende Bitcoin en Ethereum zijn er nog honderden andere opties. Ieder munt heeft een eigen technologie. Over het algemeen is het zo dat munten mee stijgen in waarde met de Bitcoin. Dit betekent echter niet dat het niet uitmaakt welke munt je koopt. Verdiep je dus in een munt voor je deze koopt, om het risico op een slechte keuze te beperken. Wil je het meeste zekerheid, dan kun je het beste kiezen voor Bitcoin of Ethereum. Dit zijn met afstand de grootste munten.

Staken voor lange termijn

Wil je crypto als lange termijn investering gaan gebruiken? Dan is het verstandig om je munten te ‘staken’. Bij staken zet je je munten voor een langere periode vast. Tijdens deze periode kun je je munten niet verkopen of versturen. Als beloning ontvang je hiervoor rente. Vergelijkbaar met de spaarrente die je vroeg dus bij de bank kreeg! Deze rente bedraagt bij sommige munten wel 10 tot 20%! Kijk dus op welk platform je jouw munten kunt staken, en welk platform je de beste rente geeft. Dit kan namelijk erg verschillen per exchange!