Advertentieindex
Image default
Bedrijven

Trending kleuren voor je slaapkamer in 2023

We kennen allemaal dat gevoel. Je loopt je slaapkamer binnen en denkt: “Ik ben toe aan iets nieuws!” Of misschien ben je net verhuisd en wil je je nieuwe slaapplek een persoonlijk tintje geven. Kleur is dan je beste vriend! In 2023 hebben we een aantal opvallende trends op het gebied van slaapkamerkleuren gezien. Laten we er eens induiken.

Kleurtrends van 2023: fris, levendig en kalmerend

Het afgelopen jaar heeft een verschuiving laten zien naar natuurlijke en rustgevende kleuren. Maar, met een twist!

Oceaangroen: Deze kleur doet denken aan een rustige zee op een zonnige dag. Het is bewezen dat groen kalmerend werkt op het zenuwstelsel. Een onderzoek uit 2019 heeft zelfs aangetoond dat groenachtige tinten de slaapkwaliteit kunnen verbeteren.

Zonsondergang oranje: Dit is een zachte, warme kleur die het midden houdt tussen perzik en roze. Oranje tinten zijn energie gevend zonder overweldigend te zijn.

Lavendel lila: Paarse tinten zijn altijd al populair geweest in interieurdesign. Lavendel is zowel fris als rustgevend, en kan een moderne touch geven aan elke slaapkamer.

Wetenschappelijke voordelen van kleurkeuze

Kleur beïnvloedt niet alleen ons humeur, maar ook hoe we slapen. Volgens een studie uit 2017 heeft kleur invloed op onze lichaamstemperatuur, hartslag en zelfs onze dromen. Zachtere kleuren, zoals pastels, kunnen ons helpen te ontspannen en sneller in slaap te vallen. Aan de andere kant kunnen felle kleuren ons wakker en alert houden.

Snel en simpel je slaapkamer transformeren met beddengoed

Je hoeft niet je hele slaapkamer te schilderen om een nieuw kleuraccent toe te voegen. Wissel gewoon van dekbed! Heb je bijvoorbeeld een neutrale kamer? Een levendig gekleurd dekbed kan een prachtig middelpunt vormen. En voor wie iets speciaals zoekt: overweeg dan eens om accessoires zoals kussenslopen of gordijnen in bijpassende tinten te kiezen.

Praktische tips voor een frisse wind in je slaapkamer:

  • Begin klein: Een wasbaar dekbed met vaste hoes is een gemakkelijke start.

  • Accentmuren: Kies één muur om in een trendy kleur te schilderen.

  • Accessoires: Denk aan gekleurde lampenkappen of vloerkleden.

  • Combineer kleuren: Gebruik een kleurenpalet van 2-3 tinten voor een gelaagde look.

Voel je helemaal thuis

Het is essentieel om je goed te voelen in je slaapkamer. Het is immers de plek waar je tot rust komt, droomt en energie opdoet voor een nieuwe dag. Door de juiste kleuren te kiezen, creëer je een ruimte die weerspiegelt wie je bent en hoe je je voelt. Dus, of je nu gaat voor oceaangroen of zonsondergang oranje, onthoud dat jouw slaapkamer net zo uniek is als jijzelf. En met het juiste dekbed ben je slechts één stap verwijderd van je droomslaapkamer!