Advertentieindex
Image default
Bedrijven

Belangrijke documenten veilig verzenden met kartonnen enveloppen

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Krijgen we onze schoolfoto’s opgestuurd met de post. Je opent de envelop vol verwachting en dan blijkt er zich een ramp te hebben voltrokken. De foto’s zijn helemaal gevouwen en gekreukt. Ze zien er totaal niet mooi meer uit en jij mag weer nieuwe foto’s bestellen. Was dit nu echt nodig geweest? Nee. Dit had kunnen worden voorkomen door gebruik te maken van kartonnen enveloppen. Een kartonnen envelop? Wat is dat? En is het mogelijk om zo’n envelop te bedrukken? In deze blog vertellen we je graag wat meer over de wondere wereld van de kartonnen envelop.

Wat is een kartonnen envelop?

Voor de grappenmakers in de zaal; néé een kartonnen envelop is niet een envelop waarin je karton verzendt. Het is simpelweg een envelop gemaakt van stevig karton. Doordat de envelop is gemaakt van stevig karton, kun je hem maar moeilijk vouwen. Om deze reden wordt hij regelmatig gebruikt voor het verzenden van foto’s, belangrijke papieren of reclamewerk. Je hebt verschillende kartonnen enveloppen op de markt. Zo zijn er enveloppen die gemaakt van zijn van uitstekend golfkarton. De golf in het karton zorgt ervoor dat de envelop goed schokken kan opvangen. Ook kun je kiezen voor enveloppen gemaakt van massief karton. Deze zijn meestal net weer iets steviger.

Waarvoor kun je kartonnen enveloppen gebruiken

Een kartonnen envelop is bijzonder divers en je kunt er dus ook diverse producten mee verzenden. Zo kun je er allereerst verschillende soorten kostbare documenten mee verzenden. Ben je bijvoorbeeld fotograaf van beroep? Dan weet je natuurlijk hoe belangrijk het is om je foto’s ongevouwen en zonder kreuken aan te laten komen bij de klant. In dat geval zijn kartonnen enveloppen een ware uitkomst. Of ben jij misschien de trotse eigenaar van een mooi reclamebedrijf? Dan kun je er mooi je reclamewerk mee verzenden. Ook is het nog mogelijk om kleine platte producten met een kartonnen envelop te versturen. Denk bijvoorbeeld aan cd’s of dvd’s.

De bordrug envelop als alternatief

Zoek je toch een alternatief om jouw kostbare documenten of foto’s mee te verzenden? Dan kun je nog altijd kiezen voor bordrug enveloppen. Maar wat zijn dat nu weer? Bordrug enveloppen, zijn enveloppen gemaakt van net wat steviger kraftpapier. Dit is echter niet datgene wat ze nu zo bijzonder maakt. Wat de bordrug envelop bijzonder maakt is het kartonnen plaatje achterop. Dit kartonnen plaatje, zorgt er niet alleen voor dat de envelop extra stevig is. Het kartonnen plaatje zorgt er namelijk ook voor dat de envelop niet gemakkelijk kan worden gevouwen. Op die manier kan je ook met een bordrug envelop veilig en verantwoord kostbare documenten en foto’s verzenden.

Een kartonnen envelop met logo

Verstuur je dagelijks veel documenten of producten met kartonnen enveloppen? Dan kan het interessant zijn om jou enveloppen te laten bedrukken. Je kunt dit onder meer doen met jouw bedrijfsnaam, logo of slogan. Door te kiezen voor bedrukte kartonnen enveloppen onderscheid jij jezelf van de concurrentie, die haar foto’s nog steeds in standaard enveloppen verstuurd. Een bedrukte kartonnen envelop is daarbij ook een mooie manier om te bouwen aan jouw naamsbekendheid. Overal waar jou envelop immers langs komt, zien mensen jouw logo of bedrijfsnaam. Dit kan jou in de toekomst weer extra klandizie opleveren.

https://www.profipack.be/verzendmaterialen/enveloppen/kartonnen-enveloppen