Advertentieindex
Image default
Auto’s en Motoren

De lengte van de laadkabel type 2

Wat is de normale lengte van een laadkabel?

De lengte van de laadkabel type 2 kan variëren van 4 meter tot 7,5 meter. Als u voor het laatste kiest, zou dit in de meeste gevallen moeten passen, ongeacht of het stopcontact van uw auto zich aan de voorkant, achterkant of zijkant bevindt en of u liever met de voorkant naar binnen of naar buiten parkeert.

Wat betekenen Type 1 en Type 2?

Type 1 en Type 2 zijn de benamingen die worden gebruikt voor twee verschillende stopcontacten. De stekkers en stopcontacten die u thuis hebt, en die we allemaal herkennen, worden Schuko genoemd. Bij de meeste oplaadstations zult u stopcontacten van type 2 zien – misschien is het u opgevallen dat ze een beetje anders zijn dan de normale stopcontacten? 

De laadkabel type 2 is een EU-verplichting geworden. Dit betekent dat alle nieuwe, oplaadbare auto’s die in Noorwegen worden verkocht, standaard met dit type stekker moeten zijn uitgerust.

Als u wilt weten wat voor kabel u voor uw auto nodig hebt, is het dus een goed idee om eerst uit te zoeken welk type (1 of 2) uw auto heeft.

De meeste auto’s hebben een Type 2 connector, maar sommige auto’s zullen Type 1 hebben. Het 2015 model van de Nissan Leaf is een bekend voorbeeld van een auto met een Type 1 connector. Als uw auto een Type 1-connector heeft, hebt u een oplaadkabel nodig met Type 1 aan het ene uiteinde en Type 2 aan het andere uiteinde, zodat deze zowel op de auto als op het oplaadstation kan worden aangesloten.

 

https://www.voldt.nl/laadkabel-type-2