Advertentieindex
Image default
Aanbiedingen

Engineer

Wat is een engineer? een engineer is een specialist in de engineering, veelal op het regio van technische ontwikkeling. De term ‘engineer’ heeft verwantschap met ‘ingenieur’, maar het verwijst naar een bredere toepassing van technische banen.

In de praktijk verwijst de functienaam van een engineer vrijwel immermeer naar een specifieke tak : zo zijn er bijvoorbeeld process engineers, programmatuur engineers en mechanical engineers.

Wat is engineering? tijdens engineering in algemene zin wordt verstaan : het toepassen van wetenschappelijke, wiskundige, economische, sociale en/of praktische kennen voor het ontwerpen en opbouw van ( technische ) structuren, machines, apparaten, systemen en methodes die een opwaardering van het dagelijks leven beogen. Er zijn vele specialismen in engineering ( denk aan programmatuur, mechanical, process, investment, sales, supply chain, safety of mud engineering, etc. ), die met mekaar min hebben dat ze zich uitlijnen op het beschouwen en ontwerpen van ( veelal technische ) oplossingen.

Wat doet een engineer? in de meeste gevallen zijn engineers aansprakelijk voor het geheel aan technologisch research, planning en berekeningen die nodig zijn voor een industrieel, bouwkunding, agrarisch of andersoortig plan waarbij technologie een voorname rol speelt. Algemeen opperen zijn ze vaak aansprakelijk voor de ontstaan, vernieuwing en correctie van een project. Meer specifiek kunnen dit afdingen zijn als bxe8ta advies, haalbaarheidsonderzoek, ontwerpvoorstellen, berekeningen van kostenefficiëntie en gebruikersanalyses. Hun precieze taken afhangen af van het landstreek waarin ze zich bezitten gespecialiseerd.

Belangrijke onderwerpen : functieomschrijving engineer, functie-eisen engineer, functieprofiel engineer, taken van een engineer, verantwoordelijkheden engineer, wat doet een engineer, wat is een engineer, werken als engineer, werkzaamheden engineer. Waar werken engineers? waar engineers werken, hangt sterk af van hun vakgebied en werkgebied. Toch zijn ze hoofdzakelijk arbeidend in technische omgevingen, bijvoorbeeld in de ict, werktuigbouwkunde, energie-industrie, elektrotechniek, chemische industrie of de telecommunicatie.

Belangrijke onderdrukken : engineer collega ‘s, waar werken engineers. Hoe word je engineer? om als engineer te kunnen werken, dien je een technische studie te volgen. Doorgaans wordt een hbo- of wo-niveau gevraagd. Welke studie je exact nodig hebt, hangt af van het werkveld waarin je arbeidend wilt zijn. Voorbeelden van relevante studies zijn:

Engineering, design and vernieuwing ( hbo ) technische bedrijfskunde ( hbo/wo ) werktuigbouwkunde ( hbo/wo )

vacatures

https://www.vindazo.be/job/all/engineer.html