Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Advies voor containerhuur

Je staat als bedrijf of particulier op het punt om een container te huren? Wacht dan even! Lees eerst de tips op deze pagina. Die helpen je om het juiste type container te selecteren en in orde te zijn met alle vereisten.

Bij de huur moet je rekening houden met:

  1. Het soort afval dat je produceert
  2. Het totale volume
  3. De locatie

Het soort afval dat je produceert

Je weet ongetwijfeld dat er containers zijn voor gemengd afval. Die zijn echter relatief duur om te huren. Dat komt omdat de verwerkingskosten zo hoog liggen. Je kan dus beter de afvalstromen opsplitsen. De specialisten van Remondis Depoorter geven advies: “Een juiste indeling bij de afvalverzameling draagt bij tot een efficiënte en ecologische verwerking. Bovendien is dit goedkoper voor de klant. Heb je dus veel steenpuin en beton, huur hiervoor dan de juiste container. Wanneer je een groot volume van één afvalsoort hebt en daarnaast nog een kleine hoeveelheid ander afval, kan je naast een container nog een big big bestellen. Voor elk volume is er een oplossing.

Het totale volume

Zoals eerder al gezegd, speelt het volume een rol. De huurprijs hangt namelijk samen met de grootte van de afvalcontainer die je huurt. Het is zonde om bak van 12 m³ te huren die je maar voor de helft vult. Daarom raden we aan om op voorhand in te schatten hoeveel afval je hebt. Voor heel kleine hoeveelheden is een big bag misschien een betere optie. 

De locatie

Heb je al nagedacht over de locatie? De container moet makkelijk bereikbaar zijn tijdens de werken, maar ook tijdens de levering en ophaling met de vrachtwagen. In tuinen en weilanden is het soms nodig om metalen rijplaten te leggen, zodat de vrachtwagen niet wegzakt. 

Soms kan het niet anders dan dat je de container op de openbare weg moet zetten. Hiervoor is er ook een interessante oplossing: de voetpadcontainer. Dit model is slechts 1 meter breed, waardoor die veel minder plaats inneemt in een smalle straat. Aan plaats is er geen gebrek, want deze voetpadcontainer is iets hoger dan anders. Er is plaats voor 6 m³ afval. Je vindt dit type bij diverse verhuurbedrijven, waaronder Remondis De Vocht.

Ook belangrijk: wanneer je voor een plaatsing op de openbare weg kiest, moet je een vergunning aanvragen. Verder moet je de nodige verkeersborden en signalisatie (knipperlichten) plaatsen. Ga voor meer informatie naar het gemeentehuis.