Advertentieindex
Image default
Tuin en buitenleven

Voordelen van houten daken: 5 feiten die u misschien nog niet wist

Misschien heeft u een houten overkapping met plat dak nog niet overwogen als optie voor uw huis. Maar geloof ons als we zeggen dat het een uitstekende keuze is. Houten daken worden steeds populairder en worden ook wel daktuinen of groendaken genoemd. Deze daken zijn milieuvriendelijk, zuinig en nog mooi ook. Hier delen we met u enkele voordelen van het installeren van een houten dak in uw huis. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het installeren van een houten dak in uw huis:

 

 

Milieuvriendelijk

Een houten dak is een van de meest milieuvriendelijke soorten dakbedekking. Hout is een hernieuwbare bron en de oogst ervan is dus op geen enkele manier schadelijk voor het milieu. In feite wordt de oogst van hout zorgvuldig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de beste praktijken worden gebruikt. Hout is ook een natuurlijk product en bevat geen schadelijke chemicaliën zoals sommige synthetische dakbedekkingsmaterialen. Hout produceert ook geen giftige dampen tijdens de installatie, zoals sommige synthetische materialen dat wel doen.

 

Hout is een hernieuwbare bron

Zoals hierboven vermeld, is hout een hernieuwbare grondstof. Daardoor is het een economische keuze die in de loop der jaren weinig onderhoud vergt. De kosten om een synthetisch dak na een jaar of twee te vervangen kunnen vele malen hoger zijn dan de kosten om een houten dak te vervangen.

 

Gemakkelijk te onderhouden en te repareren

Hout is ook een zeer gemakkelijk te onderhouden en te repareren materiaal. Dat komt omdat het een zeer duurzaam materiaal is dat zeer lang kan meegaan. Hout heeft ook een uitstekende weerstand tegen insecten, rot en vocht. Dit betekent dat het minder snel schade oploopt door houtvernietigende organismen zoals termieten of rotschimmels.

 

Uitstekende isolator

Hout is ook een goede isolator, waardoor het een uitstekende dakbedekkingkeuze is voor klimaten met ijzige winters of extreme hitte in de zomer. Hout is een uitstekende isolator omdat het een natuurlijk product is dat warmte en koude langzaam geleidt. Hierdoor is het een zeer goed materiaal om de binnenkant van uw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Dit staat in schril contrast met synthetische materialen zoals polyurethaanschuim of bitumen, die uitstekende warmtegeleiders zijn. Deze materialen worden gebruikt voor daken in warme klimaten, maar hun hoge thermische geleidbaarheid maakt ze ook een slechte keuze voor koudere klimaten.

 

Stijlvol en mooi

Een ander voordeel van het installeren van een houten dak is dat het zeer aantrekkelijk kan zijn. Dat komt omdat er veel soorten hout kunnen worden gebruikt om een dak te maken. De meeste houtsoorten zijn mooi genoeg om als dakbedekking te worden gebruikt. Wanneer u dus een houten dak installeert, kunt u de houtsoort kiezen die uw dak het mooist en aantrekkelijkst maakt.

 

Conclusie

Al met al is een houten dak een uitstekende keuze omdat het veel voordelen biedt. Het is milieuvriendelijk, gemakkelijk te onderhouden en te repareren, een uitstekende isolator, stijlvol en nog mooi ook. Dus als u overweegt een nieuw dak op uw huis te plaatsen, is een houten dak een uitstekende keuze.

https://www.overkappingoutlet.com/aluminium-overkapping/producten