3 tips om je tuin op te leuken

Tuin en buitenleven

Advertentieindex

Veel mensen willen wel een leuke tuin, maar hebben er eigenlijk de tijd of de animo niet voor. Er zijn echter heel veel dingen die je aan je tuin kunt doen en die helemaal niet zoveel tijd kosten. In dit artikel geven we je drie tips.

  1. Koop bloembakken

Wist je dat een groot deel van de Nederlandse tuinen uit stoeptegels bestaat en niet uit planten? Zonde! Er zijn zoveel mooie bloemen en planten, dan is het zonde om die uit je tuin te weren. Een makkelijke manier om bloemen en planten te planten, is in bloembakken. Het kost je dan namelijk een stuk minder onderhoud. Zaai een mooie wilde bloemenmix, of ga zelfs voor een klein boompje. Je kunt er ook wieltjes onder zetten, zo kun je de bak gemakkelijk verplaatsen als dat nodig is. Je kunt diverse soorten PU wielen bij WielenOutlet kopen, deze zijn perfect voor onder bloembakken!

  1. Koop een tuinset

Als je nog geen tuinset hebt, is dat echt een must. Ga naar het tuincentrum en zoek een mooie loungeset voor in de tuin uit. Hier kun je op zonnige dagen heerlijk in ontspannen en van genieten. Koop hier ook gelijk wat leuke kussentjes bij en eventueel wat dekentjes. Heb je veel ruimte? Dan kun je ook een vuurkorf, een kleine buitenkeuken of een haard plaatsen. Zo kun je op avonden waarop het langzaam wat frisser wordt langer genieten van je tuinset en heerlijk buiten blijven zitten. 

  1. Ga voor diervriendelijk

Een tuin is pas echt gezellig als er een hoop insecten en andere dieren wonen. Ga dus voor een natuurlijke tuin waar vogeltjes in kunnen nestelen. Een heg kan dan erg nuttig zijn en ook wat vogelhuisjes kunnen niet missen in je tuin. Denk ook aan een insectenhotel en een hoop planten waar insecten vaak op af komen. Zo krijg je een gezellige, levendige tuin.

 

Wat is het verschil tussen een tuinkamer en serre?

Tuin en buitenleven

Advertentieindex

Bij het kopen van een huis komt meer kijken dan alleen de woning zelf. Huiseigenaren checken of ze eens een aanbouw mogen toevoegen. Het maken van extra leefruimte kan natuurlijk nooit kwaad. De woonkamer staat bekend als het middelpunt van het huishouden. Een uitbreiding maakt het huis meer naar de wens van de bewoners. Zelfs na jaren beslis je nog dat de tijd voor een aanpassing nu aanbreekt. De Aanbouw Expert staat klaar voor het uitvoeren van de belangrijke taak in huis. Een serre en een tuinkamer lijken op het eerste gezicht veel op elkaar. Een vergelijking leert je dat er grote verschillen bestaan tussen de twee.

Aansluiting bij huis

Het lijkt logisch om de verschillende bouwwerken voor hetzelfde aan te zien. Ze maken ten slotte allebei de woonkamer een stuk groter dan vroeger. Een serre wordt in het dagelijks leven ook wel een wintertuin genoemd. De creatie bestaat voor een het merendeel uit glaswerk. Het bouwwerk staat bekend als een verlenging van de woonkamer. Een tuinkamer vormt een deel dat niet bij de rest van het huis hoort. Je voegt dan geen nieuwe woonruimte aan het complex toe.

Regelen van temperatuur

De beide creaties grenzen aan het huis of staan los in de tuin. Bij De Aanbouw Expert denken we graag met je mee over de beste beslissing. Bewoners hakken simpeler de knoop door als ze meer weten. De aanleg van een serre neemt langer in beslag dan een tuinkamer neerzetten. De laatste laat zich in minder tijd opbouwen dan de tegenhanger. Aan de andere kant valt de serre op door de isolatie in de ruimte. Deze eigenschap maakt het bouwwerk een goede verlening van de woonruimte. De constructies wisselen van elkaar doordat de serre een isolatie heeft. Het verschil maakt de tuinkamer ideaal om het hele jaar buiten te zitten. Bij warm weer zet je gewoon de schuifdeuren even open.

Andere kosten verbonden

Het spreekt voor zich dat een serre aanbrengen hogere kosten met zich meebrengt. De tuinkamer is een meer flexibele oplossing met een open uitstraling. Ze zorgen in ieder geval dat het woongemak zich verder uitbreidt. De huiseigenaar houdt nog vele jaren voordeel over van de toevoeging. Een tuinkamer en een serre hebben ieder hun eigen unieke kenmerken. Kijk bij De Aanbouw Expert welke optie je het liefste aangrijpt.

 

Zelf een tuinhuis bouwen – basistips

Advertentieindex

Tuinen zijn niet alleen voor gazons en speelvelden, maar kunnen ook perfecte locaties zijn voor opslagloodsen waarin men in principe gewoon ongebruikte huishoudelijke spullen in de schuur kan opslaan. Als onderdeel van het hele huis exterieur, is het alleen maar goed dat tuinhuisjes er ook presentabel uitzien en in relatie tot het ontwerp van het huis.

Om geen complete doorn in het oog te zijn, moeten de ontwerpen van de tuinhuisjes goed gepland zijn. Schuurplannen moeten in harmonie zijn met de beschikbare ruimte in de tuin en met het ontwerp dat past bij de stijl van het huis. Bovendien moet het ontwerp van een tuinhuisje de eigenaren in het algemeen ten goede komen.

Hieronder vindt u enkele basistips voor de bouw van uw tuinhuisje:

* Ruimte. Voordat men zijn/haar eigen opbergingsplannen maakt, heeft men al een schatting van de ruimte waar het tuinhuisje komt te staan. Beslis naast de beschikbare ruimte ook welk deel van de tuin er komt te staan. Zorg ervoor dat het niet ergens in de buurt van de hoofdweg komt te liggen om verstopping van het pad in de toekomst te voorkomen.

* Lay-out. Laat op een stuk papier een indeling maken van uw tuinhuisje. Men hoeft hiervoor geen architect of ingenieur te zijn; een basisontwerp van het tuinhuisje – zoals hoe het er uit ziet – is voldoende, omdat dit alleen dient als leidraad voor de timmerman of ontwerper bij de bouw van het tuinhuisje. Als men er echt heel ingewikkeld over is, kan hij/zij een ontwerper of architect inhuren om het ontwerp van de berging te maken.

* Materialen. Neem in de bouwtekeningen ook het soort materiaal op dat u voor uw tuinberging wilt gebruiken. De meeste daarvan zijn gemaakt van hout als hout en worden beschouwd als perfecte materialen voor een tuinberging. Afgezien van het feit dat bossen zijn goedkoper, kan het ook goed mengen in de omgeving van een tuin waarin tinten van groen en aarde kleuren het gebied te vullen. Het is echter raadzaam om houtbehandelingen in bepaalde delen van de tuinberging te plaatsen. Dit is om te voorkomen dat er ongedierte of huisvredebreukjes in het bos terechtkomen.

Als u het niet in uw eentje kunt doen, zoek dan iemand die geleerd en bekwaam is in het timmeren en het ontwerpen van opslagloodsen. Zoek naar hooggekwalificeerde personen die uw tuinberging kunnen bouwen. Dit betekent niet alleen een stevige tuinberging, maar ook een besparing van tijd en materialen.

https://dakbedekkingtuinhuis.jouwweb.be/

De nieuwe tuin hype dit jaar: Gumax glazen schuifwand

Tuin en buitenleven

Door middel van een Gumax glazen schuifwand krijgt u extra woonplezier en tegelijk staat u stil bij de toekomst. Dus heeft u in feite 2 voordelen voor een naar verhouding kleine investering. Veel natuurlijk licht kan zorgen voor een prettige leefomgeving waardoor u optimaal kan genieten van uw glazen veranda. Door het zonlicht in het voorjaar in i.c.m. het glas zal de overkapping in korte tijd opklimmen naar een aangename temperatuur. U hoeft vervolgens geen gebruik te maken van een veranda verwarmer om de ruimte te verwarmen. Dat gaat u zien aan uw energienota en u heeft tevens een extra gesloten veranda. Dat zijn 2 van de vele voordelen die de glazen schuifwand bied.

Gumax glazen schuifwand

Glas heeft altijd al die magische emanatie gehad. Het is sterk, doorschijnend en heeft een isolerende functie. Uw woonhuis prijs zal stijgen en het geeft een chique uitstraling aan de achterkant van uw woonruimte. Een Gumax glazen schuifwand zorgt voor een extra gesloten ruimte echter met behoud van uw zicht. Met het dicht duwen van de glazen wand heeft u immers binnen een oogwenk een persoonlijke omgeving waar u lekker kunt relaxen maar tegelijkertijd nog vrij zicht behoud op uw tuin. Tevens is het perfect voor ouders met kinderen waarbij de overkapping gebruikt kan worden als speelkamer.

Overzicht op uw tuin met een Gumax glazen schuifwand

Vogels die een nestje bouwen in uw vogelhuisje of spelende kinderen in de tuin. Dit zijn mooie tafereeltjes die we maar wat graag van binnen zouden bezichtigen. Jammer genoeg gaan mensen niet meer buiten onder de tuinkamer plaatsnemen als de temperatuur onder de 14 graden daalt. Dit kan ook anders. Het is zeer makkelijk om een Gumax glazen schuifwand buiten te realiseren. Alles word op maat aangeleverd en u heeft ook niet veel gereedschap nodig. U kunt dan het hele kalenderjaar plezier hebben van meer wooncomfort met behoud van permanent uitzicht. Mogelijk heeft u wel zicht op een stukje gaard wat u specifiek heeft aangelegd om vanuit de terrasoverkapping te bekijken. En zelfs in de winter als de meeste mensen onder hun dekentje op de bank liggen kunt u nog zeker genieten van uw overkapping. Of wat denkt u van een viering of diner met vrienden, een toegevoegde achterkamer met veel opties.
 

Gumax glazen schuifwand: Duurzaam en veilig

Zoals u heeft mogen lezen kan een Gumax glazen schuifwand op diverse manieren gebruikt worden. Dus zeker een perfecte uitkomst voor uw veranda of overige ruimtes om uw woning. Ongeacht voor welke gebruik u een Gumax glazen schuifwand gaat benutten het zorgt voor veel meer daglicht en lagere kosten op uw energienota. U kan de glazen serre krijgen exact zoals u dat wil. Wellicht met extra accessoires erbij zoals tocht strips en handgrepen om het helemaal af te monteren. Met andere woorden een Privor glazen schuifdeur voor uw veranda is een slimme aanwinst die zorgt voor meer woon plezier.

Tot ziens bij:

https://glazenschuifwandplaatsen.nl/

Een moderne tuin maak je met beton

Nederland is in de ban van beton. Nergens anders heeft dit materiaal een zo grote comeback gemaakt als hier. Wij houden van hygiënische, moderne en industriële ruimtes en hier past natuurlijk het materiaal beton erg goed tussen. Ook in de tuin wordt beton veel toegepast, bijvoorbeeld in de vorm van grote bloembakken buiten, als waterornament of als bielzen om hoogteverschillen mee te creëren. Het is een materiaal dat schitterend afsteekt tegen de organische vormen en groene kleuren van je tuin. En het goede nieuws is dat je het erg gemakkelijk zelf toepast.

Constructies aanleggen

Ook als je zelf geen groene vingers hebt, of je hebt geen verstand van tuinaanleg, kun je door betonnen blokken, l-elementen, bielzen en banden te gebruiken gemakkelijk zelf een verhoging of een afbakening aanleggen in je tuin. Dit scheelt je honderden euro’s voor een tuinarchitect. Ook is het mogelijk zo je eigen bloemen- en plantenbakken te bouwen, om kleine muurtjes te plaatsen en afscheidingen te creëren. Deze bouwstenen zijn te krijgen in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen, zodat je een moderne- maar ook klassieke constructie kunt maken. Ga er dus eens goed voor zitten en maak een tekening van je ideeën. Grote kans dat je het met betonnen elementen zelf waar kunt maken.

Je tuin afwerken

Er zijn ook voldoende kant-en-klare betonnen producten te krijgen waarmee je je tuin snel een opknapper geeft. Dit zijn bijvoorbeeld betonnen meubilairstukken, bloembakken, beelden, barbecues en waterornamenten die je kunt gebruiken om je tuin mee aan te kleden en af te werken. Een mooie tafelset van beton, bijvoorbeeld, kan je tuin er volledig anders doen uitzien en als je her en der wat accessoires plaatst zal je tuin ineens veel moderner aanvoelen. Ruim deze netjes op, plant eventueel wat nieuwe planten, verwijder het onkruid en je hebt een tuin die er weer uitziet als nieuw.

Helemaal tot uzelf komen in de tuin ontworpen door de hovenier uit de regio Roermond

Advertentieindex

Heerlijk bijkomen van een lange dag. Het is heerlijk om dat in een mooie tuin te kunnen doen. Heeft u behoefte aan uw eigen prachtig stukje groen? Schakel dan een hovenier in de buurt van Roermond in en creëer een oase van rust. Jack Hannen Hoveniersbedrijf legt de tuin voor u aan, op de manier zoals u dat in gedachten heeft. Doordat de professionals uw wensen vertalen in een 2D- of 3D-ontwerp met de 360 VR Jack Hannen App, is het voor u in een oogopslag duidelijk hoe uw toekomstige tuin eruit komt te zien.

De hovenier in de omgeving van Roermond legt uw zakelijke tuinen aan

Wilt u uw bedrijfspand wat opfleuren? Wilt u dat uw bedrijf meer uitstraling krijgt? Laat dan een zakelijke tuin aanleggen door professionals van Jack Hannen Hoveniersbedrijf, dé hovenier uit de omgeving van Roermond. U bepaalt zelf of u voor een strakke, geometrische of speels tuin gaat. De specialisten met de groene vingers zorgen er vervolgens voor dat zowel de realisatie als eventueel onderhoud uitgevoerd wordt. Creëer een prachtig visitekaartje voor uw bedrijf en ga voor een schitterende groene uitstraling. Met een perfecte balans tussen bestrating en groen, weet u zeker dat uw bedrijf opvalt. Zo heeft u een mooie tuin en lokt u ook nog eens meer mensen uw bedrijf binnen.

De erkende hovenier in de regio Roermond levert gegarandeerd de kwaliteit die u voor ogen heeft

De hovenier uit de regio Roermond is aangesloten bij de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, waardoor een goede kwaliteit gewaarborgd is. De experts van Jack Hannen Hoveniersbedrijf ontwerpen uw tuin en leggen deze met liefde aan. Van een schitterende border tot een zachte grasmat en van een mooi terras tot een knus tuinhuis, de experts draaien hun hand nergens voor om. Het deskundige advies en het planmatig onderhoud dat zij verzorgen, zorgt ervoor dat u zowel zakelijk als particulier geniet van de mooiste tuinen, precies zoals u gedachten heeft. Zoekt u een professionele ondernemer in het groen? Dan neemt u het best contact op met de hovenier in de omgeving van Roermond.