Overspel in de liefde

Relatie

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar vreemdgaan, hieruit komen totaal verschillende cijfers. Allereerst vindt het ene onderzoek zoenen overspel in de liefde, het andere onderzoek noemt het pas vreemdgaan wanneer er daadwerkelijk sprake is van geslachtsgemeenschap. Uit één van deze onderzoek is gebleken dat maar liefst 31% van de bevolking vreemd gaat! Ook zeggen verschillende experts dat één op de 10 kinderen buitenechtelijk is verwekt. Overspel komt dus veel vaker voor dan iedereen denkt, dit komt voornamelijk doordat overspel in de liefde geheim wordt gehouden.

Uit een onderzoek van vrouwenblad Marie Claire kwam begin vorig jaar dat één op de vijf lezeressen van het blad vreemd gaat. De enquête is onder 500 vrouwen gehouden, hiervan hebben zo’n 100 dames een tweede liefje.  Joris Lammers van de universiteit van Tilburg deed al in 2011 onderzoek naar vreemdgaan. Het blijken vaker succesvolle vrouwen te zijn die een tweede relatie hebben. Voor overspel in de liefde wordt de eerste plaats vrouwen als belangrijkste reden geven dat ze graag begeerd en verleid willen worden. Verder geven vrouwen aan zich op deze manier (nog steeds) aantrekkelijk te voelen. Dat is goed voor het zelfvertrouwen.

Als tweede geven de dames met een tweede relatie aan dat dit puur is voor bevrediging tussen de lakens. Dit blijkt dus toch echt niet alleen van toepassing te zijn op mannen!

Overspel, hoe, wat & waar?

Voornamelijk mannen, maar ook een deel van de vrouwen, gaat betaald vreemd. Dames spreken af met een gigolo, heren met een vrouw van lichte zeden. Sommigen kiezen hiervoor omdat het makkelijker is, andere vinden het spannender. Meestal is het wel minder risicovol omdat de meeste dames en heren ‘in het vak’ discreet omgaan met klanteninformatie.

Een andere manier om aan een minnaar of minnares te komen is online. Er zijn tegenwoordig verschillende erotische datingsites in België, speciaal gemaakt voor mensen die willen vreemdgaan. Dit wordt steeds populairder en wordt tegenwoordig zelfs door middel van reclame op TV en Radio gepromoot.

 

https://www.gratisdatenzonderinschrijven.com/

De noodzaak van liefde om de waarheid te zien

Relatie

Als we niet zien, hebben we iemand nodig die ons heeft laten zien dat wat we niet zien, kan worden gezien en zelfs gezien. Daarin is vertrouwen, geloof en hoop.

We vertrouwen op iemand die al is blootgesteld aan de situaties van het leven waar we nu last van hebben. We hebben het vertrouwen dat ze ons de weg kunnen wijzen. En we hebben hoop dat wat zij zagen dat wij ook zullen zien – en dat het ons zal worden.

We moeten kunnen zien om het te begrijpen. Wat we niet zien blijft ons ontglippen.

En bij het missen van de waarheid die anderen kunnen zien, zijn we gefrustreerd; zelfs in de verleiding om te doen alsof we weten wanneer we dat niet doen.

Wanneer we voelen dat we kunnen zien, willen we zo graag dat anderen het zien, zodat ze het met ons eens zijn en dan kunnen we samen samen een leven van opbouwend leven leiden.
Maar wanneer we zien – en wanneer anderen het zien – dan moeten we onvermijdelijk ruzie maken. We zien door verschillende ogen, mogelijk dezelfde waarheid.

Nu is het belangrijk om waarheid te zien in de manier waarop we de waarheid gebruiken. Het heeft weinig zin om te zien of we de noodzaak niet kunnen zien om onze broer of zus lief te hebben. Inderdaad, als we iemand zouden verbranden boven een waarheid, hebben we de meer essentiële waarheid gemist.

Er is een waarheid te zien in dit leven; een waarheid die tot wijsheid leidt. Het is om de ernst van de waarheid en het gewicht van glorie te begrijpen in één liefdevolle daad.

We heffen bijna altijd ‘de waarheid’ op, maar liefde wordt vaak vergeten, omdat we nog steeds voldoende beschadigd zijn om hun behoefte net zo te zien als die van ons.

We nalaten aan anderen wat anderen nalaten aan ons. Onze waarheid is een verschuiving van het zand van acceptatie en afwijzing. We zijn één kras verwijderd van het opgeven van onze liefde. Eén wond en onze liefde wordt ingehouden. Maar dat is niet waar de waarheid is; dat is niet zien.

De grootste waarheid is liefde. Alle waarheid heeft liefde, maar de beste waarheid is ontluikend en bloeit met liefde.

Wanneer we de waarheid benaderen met een liefdevol hart, zien we het volledige quotiënt van de waarheid.

Liefde is het vermogen om waarheid te zien.

Hoe meer liefde overvloedig is, hoe meer waarheid wordt geëerd.

Wanneer we de waarheid zien in de volheid van liefde, zien we de waarheid in al zijn volheid.

Bron:
Zodiac Horoscoop | Daghoroscoop | Sterrenbeeld | Horoscope

https://zodiac-horoscoop.nl/