Eigenschappen die een goede advocaat heeft

Rechten

Advertentieindex

Als rechtenstudent is het misschien je doel om in de advocatuur terecht te komen. Maar wat maakt iemand nou echt een goede advocaat? Met alleen goede punten halen tijdens je studie kom je er namelijk niet. Veel advocatenkantoren vragen veel meer van een nieuweling. Naast een goede cijferlijst en relevante ervaring zoals stages, zijn er ook persoonlijke factoren die heel erg van belang zijn. Het gaat om de ‘soft skills’, de competenties die vaak van nature komen, maar ook kunnen worden ontwikkeld. Lees verder als je erachter wilt komen welke eigenschappen een goede advocaat tot een hele goede advocaat maakt. 

Veel doorzettingsvermogen

Soms is het doorbijten voordat een zaak tot een succesvol einde komt. De tegenpartij wil bijvoorbeeld niet meewerken, bij een familierechtzaak waar RechtNet Advocaten een partij kan bijstaan. Of alle feiten zijn niet makkelijk helder te krijgen. Doorzetten is dat ook cruciaal voor een goede advocaat. Naast het dagelijkse advocatenwerk kan de cultuur op een advocatenkantoor ook erg hard zijn. Om jezelf hierin staande te houden heb je naast ambitie ook wat taaiheid nodig. 

Passie voor het vak

Wil je het maken in de advocatuur met een succesvolle carrière, dan heb je passie voor het vak nodig. Passie voor gerechtigheid en de ambitie om je hier ook voor te willen zetten.  Snappen waarom een samenleving wetten opstelt en deel uit wil maken. Maar ook: passie voor het vak in de details. De stof die komt kijken bij dit vak kan heel erg droog en langdradig zijn en hier moet je wel mee om kunnen gaan. 

Creatief zijn 

In sommige zaken ligt de oplossing niet voor de hand. Juridische zaken kunnen complex zijn en dan is een creatieve denkwijze erg belangrijk om toch tot een goede oplossing te kunnen komen. De wet is de wet, maar de interpretatie hiervan biedt nogal wat speelruimte. Dit kun je naar je hand zetten met buiten de kaders denken en een zaak van verschillende kanten kunnen bekijken. Ook dien je als goede advocaat te kunnen schakelen en voor beide partijen te kunnen denken. Zou je de tegenpartij kunnen verdedigen? Met een creatief denkvermogen zul je in staat zijn pleidooi van de tegenpartij te voorzien en je hier dus ook al op voor te bereiden. Creatief denken kun je zeker trainen en dit is ook zeker aan te raden. Creatief denken is namelijk een van de meest belangrijke vaardigheden in de huidige arbeidsmarkt. 

 

 

Een ervaren advocaat die u bijstaat bij uw echtscheiding

Advertentieindex

Scheiden, daar komt een hoop bij kijken. Uiteenlopende zaken moeten geregeld worden, want wie krijgt welke spullen? En wat gebeurt er met de woning? Ook moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden over het opvoeden en verzorgen van de kinderen, indien u die samen met uw ex-partner heeft. Ook de omgang en de kosten moeten in kaart worden gebracht. Kortom: scheiden is een lastig proces waar u wellicht wel wat hulp bij kunt gebruiken. Wanneer u besloten heeft om te scheiden, is een advocaat nodig. Uw advocaat bespreekt met u wat er allemaal geregeld moet worden en hoe u dat wilt doen. Bent u op zoek naar een ervaren advocaat die u juridisch bijstaat bij een echtscheiding?

Reken op een kwaliteitsvolle dienstverlening

Anteius is een ervaren advocatenkantoor gevestigd in Antwerpen dat u graag voorziet van gepast juridisch advies. Ook kunnen zij u, indien nodig, bijstaat bij de vrederechter. Zij bieden hun cliënten een volledig gamma aan van kwaliteitsvolle dienstverlening op juridisch gebied. Heeft u een advocaat nodig voor uw echtscheiding? Dan wordt u goed geholpen bij de bemiddeling omtrent de scheidingsovereenkomst of de ouderschapsovereenkomst. Komen u en uw ex-partner er niet uit met behulp van bemiddeling? Dan blijft er nog maar een oplossing over: een dagvaarding voor de vrederechter. In dit geval zal een advocaat van dit onafhankelijke advocatenkantoor uw belangen behartigen in de rechtbank.

Tot na de scheiding rekent u op juridische hulp

Zelfs wanneer de scheiding achter de rug is, kunnen er problemen ontstaan. Dan kan het voorkomen dat u in een situatie terechtkomt waarvoor u een advocaat nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een verblijfsregeling die niet gerespecteerd wordt of de alimentatie die niet volledig of correct wordt uitbetaald. Ook dan staan zij voor u klaar. Een advocaat van dit kantoor in Antwerpen helpt u gedurende en na uw echtscheiding met juridische hulp. Wilt u dat zij u bijstaan bij uw zaak? Neem dan gerust contact op!

https://anteius.be/

Direct een TOM-zitting advocaat!

Rechten

Wanneer direct een tomzitting advocaat inschakelen. Een TOM-zitting is een zitting waarbij jij en de Officier van Justitie aanwezig bent, waarbij jij de verdachte bent van het plegen van een strafbaar feit. Het doel van de zitting is om een jou een straf te geven zonder dat de rechter hier invloed op heeft, het Openbaar Ministerie wil de zaak dus afhandelen zonder de rechter te gebruiken. Normaalgesproken is hierbij geen advocaat aanwezig, maar dit is wel mogelijk.

Advocaat inhuren

Tevens is een advocaat regelen om je bij te staan tijdens een TOM-zitting rondom de strafbeschikking van jouw zaak is zeer verstandig. De advocaat kan ervoor zorgen dat je minder straf krijgt, hij of zij kan zelfs vrijspraak regelen. Daarnaast kan de advocaat je ook helpen met het in verzet gaan tegen de al ondertekende strafbeschikking, door middel van een bezwaar. Dit bezwaar zorgt ervoor dat de zaak alsnog voor de rechter verschijnt, wat dus kan resulteren in een minder zware tot geen straf. Dit laatste betekent dat je ook geen aantekening krijgt op het strafblad. Bij TOM-Zitting Advocaat is het mogelijk om een advocaat te regelen voor de TOM-zitting, maar ook voor het aandienen van een bezwaar nadat de strafbeschikking al is geaccepteerd door jou. Deze advocaat zal je dus advies geven wat betreft jouw zaak, mogelijke straf en wat je zou kunnen doen om de straf te verminderen of te verliezen.

Formulier invullen

Op de site van TOM-Zitting Advocaat is een contactformulier te vinden, deze kun je invullen zodat een aangewezen advocaat jouw zaak gaat inkijken en doorlezen, waarna hij of zij contact met jou opneemt om advies te geven. In dit formulier is het nodig om de zaak te omschrijven, het onderwerp van de zitting en het (parket)nummer van de zaak. De kosten van de advocaat zullen vooraf worden bepaald, tevens is het mogelijk dat de advocaat pro-deo werkt.