Python ai

Internet

Machine learning, kunstmatige intelligentie (A.I.) en deep learning.
Kunstmatige intelligentie, machine learning, deep learning. Ze worden dikwijls tegelijk genoemd. Ze zijn echter verre van hetzelfde. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze drie ontwikkelingen?

Een kleine verschil tussen kunstmatige intelligentie, machine learning en deep learning:
Kunstmatige intelligentie of kunstmatige intelligentie is functionele intelligentie buiten het menselijk brein. We maken onderscheid tussen sterke kunstmatige intelligentie en beperkte kunstmatige intelligentie. Sterke of brede varianten richten zich op het ontwikkelen van software die semiautomatisch of volledig zelfstandig kan redeneren en problemen oplossen.
Machine learning houdt zich bezig met de ontwikkeling van software die de prestaties verbetert. Machine learning is sterk afhankelijk van statistische wetenschap.
Deep learning is een onderdeel van machine learning, gebaseerd op meerlagige neurale netwerken. Er zijn talloze voorbeelden van deep learning, waarbij de technologie het menselijk brein moeiteloos verslaat.

 

python ai

https://www.dergatsjev.be/2021/02/event-over-python-machine-learning.html

Wat is nou de beste bank?

Wanneer je een nieuwe bank wil kopen, kun je je afvragen waar hij aan moet voldoen. Je wilt natuurlijk de beste bank om in je woonkamer te gebruiken. De beste bank is voor iedereen verschillend. Een nieuwe bank moet op de eerste plaats bij je interieur passen. Daarvoor is de kleur en de uitstraling van de bank belangrijk. Je kunt een moderne, klassieke of industriële bank nemen, als hij maar bij je inrichting past. Daarnaast is het formaat afhankelijk van het oppervlak van de ruimte waarin hij wordt geplaatst. Gebruik de plattegrond tekening en teken daarin op schaal je bank. Je kunt een 2 zits bank, 3 zits bank of een 4 zits bank nemen. Om voor iedereen een fijne zitplek te bezorgen, kun je kiezen voor een hoekbank die eventueel aangevuld wordt met één of twee losse fauteuils.

Factoren die het zitten beïnvloeden

 

Wil je een bank hebben om actief te gebruiken, dan is het verstandig om er een te nemen met een kort zitgedeelte. Wanneer je de bank wil gebruiken om heerlijk in te kunnen relaxen, dan is het verstandig om een wat diepere bank aan te schaffen die voorzien is van zachte kussens. In zo’n bank kun je heerlijk wegdromen. Wanneer je de bank ook wil gebruiken om erop te kunnen liggen, dan is de lengte belangrijk. Voordat je een bank aanschaft, moet je dus ook het gebruiksdoel weten.

Waarvan moet de stof van een bank zijn gemaakt?

 

Een belangrijke reden voor het uitkiezen van de kleur is dat hij bij het interieur moet passen. Toch is dat niet de enige voorwaarde van de stof. De ene stof is de andere niet. De een is veel sterker dan de ander. Wanneer je huisdieren hebt of kinderen zijn onderhoudsarme en sterke stofferingen belangrijk. Sterke stofferingen zijn geschikter voor een gezin met kinderen en huisdieren dan een fijne stof. Ook zuiver leer is minder geschikt in verband met beschadigingen. Een bijzettafelfauteuil of een poef is ondergeschikt aan de stoffering. De grootte is alleen bepalend wat je met de bank gaat doen en hoeveel personen er gebruik van moeten maken.

https://home99.nl/

Modetips voor een horloge!

Je wilt natuurlijk dat je horloge past bij jouw stijl. Bij een dames exemplaar lijkt die keuze een stuk eenvoudiger dan bij een heren horloge, maar vergis je daar niet in. En naast stijl, weegt natuurlijk ook mee of het wel praktisch is in dagelijks gebruik. En moet je je horloge links of rechts dragen? Hieronder vind je het antwoord!

 

Welke pols ga je opfleuren?

‘Moet ik mijn horloge links of rechts dragen’ wordt vaak gegoogeld. Het antwoord is echter wat onduidelijk. Officieel draag je hem aan je niet-dominante hand, maar als je hem rechts draagt, word je gek aangekeken. Linkshandigen dragen hun klokje daarom ook vaak links, zeker bij formele gelegenheden. Als je het echt niet lekker vindt zitten, of juist een statement wilt maken, kun je je horloge natuurlijk ook gewoon om je rechterpols dragen.

Sterk, duurzaam en stijlvol

Je kunt van je heren horloge een echte eyecatcher maken door de kiezen voor een horloge met verouderde leren bandjes of in houtoptiek, die vallen lekker op en zijn momenteel helemaal hip. Maar als je veel buiten bent wil je natuurlijk wel dat je horloge tegen een stootje kan. De kwaliteit van je klokje is dan zeker belangrijk, maar qua stijl hoef je er weinig om te laten. Kies voor een waterdicht exemplaar van edelstaal of titanium met een enorm sterk krasvrij glas van saffier.

Minder is meer

Welk horloge past bij mij als ik een kantoorbaan heb? Als je je daar casual kleedt, kom je met bijna elk horloge weg. In pak staat een minimalistisch, plat model prachtig en door de kleuren en materialen van de horlogebandjes aan te passen kun je je heren horloge goed laten matchen bij je outfit, zowel op je werk als in je vrije tijd.

https://123sieraad.nl/

Hoe verwijder je schimmel uit de badkamer op de goede manier?

Een plek waar schimmel vaak voorkomt is in de badkamer. Omdat de badkamer een vochtige warme plek is, zal er gemakkelijk schimmel ontstaan. Omdat schimmels giftig kunnen zijn, is het belangrijk er wat tegen te doen. De beste manier om schimmels te bestrijden is ventilatie. Je moet proberen de badkamer zo droog mogelijk te houden. In droge ruimtes groeien geen schimmels. Nadat je gedoucht hebt, kun je de wanden droogmaken met een trekker of doek. Wanneer je een raam hebt in de badkamer is het verstandig om bij het gebruik van de badkamer die open te zetten. Is er al schimmel, dan kun je dat gemakkelijk verwijderen met een bleekwateroplossing. Ook een sodaoplossing is een goed hulpmiddel om schimmels in badkamer te verwijderen.

Je badkamer schoonmaken

 

Het is verstandig om met een vaste regelmaat je badkamer schoon te maken. Het is een vochtige en warme ruimte waar gemakkelijk ongedierte kan nestelen. Dat kun je voorkomen door de badkamer schoonmaken. Gebruik geen moeilijke of dure producten. Door de badkamer schoon te maken met schoonmaakazijn krijg je een heerlijk schone en frisse badkamer.

Het onderhoud van je badkamermeubel

 

Ook je badkamermeubel moet je schoonhouden. Omdat er met een gezin op verschillende manieren gebruik van wordt gemaakt, is het van groot belang dat het schoon is en blijft. Ook daarom moet je het badkamermeubel met de vaste schoonmaakbeurt van de badkamer meenemen. Je moet ook zorgen dat het schoon en droog blijft. Nu kan een badkamermeubel wel tegen vocht, maar het is verstandiger om het vochtvrij te houden.

Het toilet moet schoon zijn

 

Iedereen die naar het toilet gaat, wil dat het schoon is. Bezoekers die bij je langskomen zullen, als ze naar het toilet gaan, automatisch kijken of het schoon is. Maak het schoon met een allesreiniger en vergeet niet met een bleekmiddel onder de rand te spuiten. Ook kun je, wat beter is voor het milieu, schoonmaakazijn gebruiken uit een fles met een gebogen hals. Je toilet moet sprankelend fris zijn.

https://sanikoning.nl/

Tips om je handbagage het meest praktisch in te pakken

Als je gaat vliegen kun je ervoor kiezen om al je bagage als handbagage mee te nemen, maar hoe meer spullen je meeneemt, hoe langer de controle duurt. Dus wat stop je in je handbagage en wat in je ruimbagage? En mag je ook in je handbagage met vloeistoffen vliegen?

 

Waarin neem je je handbagage mee?

Allereerst is het belangrijk dat je bij je vliegtuigmaatschappij controleert wat de afmetingen en het gewicht van je hand- en ruimbagage mogen zijn en je koffer, rugzak of trolley daarop aan te passen. Als je ook spullen in het ruim laat vervoeren, is één van de belangrijkste inpaktips voor handbagage om zoveel mogelijk in je ruimbagage te stoppen. Alleen de spullen die je direct nodig hebt bijvoorbeeld. Daarnaast is het meenemen van alleen een kleine tas in plaats van een koffer of trolley ook slim als je niet lang in de rij wil staan bij security, je mag dan namelijk door de snellere small bags only rij.

Hoe zit dat met vloeistoffen?

Onder inpaktips voor handbagage hoort natuurlijk ook het vliegen met vloeistoffen. Stop eerst je andere spullen in je tas en controleer vervolgens of je tandpasta, shampoo etc. in flesjes zitten van maximaal 100 milliliter. Je mag met 1 liter vloeistoffen vliegen, die je samen in één zak bovenop in je tas stopt.

Wat mag er niet in je handbagage?

Leg ook je laptop en tablet bovenop zodat je die makkelijk kunt pakken bij de controle. Bij medicijngebruik houd je ook je doktersverklaring bij de hand. Ook om een schaar, pincet of nagelvijl hoef je je niet druk te maken, zolang het scherpe deel maar korter is dan 6 centimeter. Eigenlijk mag en kan alles in je handbagage, zolang het maar niet op de lijst met verboden voorwerpen staat. Dus geen slagvoorwerpen, wapens en dingen met een lange scherpe rand.

https://wegotbags.nl/

Inductiekoken, wat betekent dat voor je pannen?

Er is een trend om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Dat betekent ook het gebruik van gas voor het koken. Ook om die reden stappen steeds meer mensen over op elektrisch koken. Een manier is inductiekoken. Daarover gaat dit artikel. Hoe werkt dat precies, wat zijn de voor- en nadelen, en welke pannen kunnen voor inductie worden gebruikt.

Hoe werkt een inductiekookplaat

In een inductiekookplaat bevindt zich een elektrische spoel. Door een omzetting van de netspanning wordt die geschikt gemaakt om in de spoel een oscillerend verticaal magnetisch veld op te wekken. Als je op de plaat kookpannen zet, dan wekt dat magnetisch veld een wervelstroom daarin op, die door de weerstand van de pannen wordt omgezet in warmte. De kookplaat wordt daardoor ook warm, maar dus niet omgekeerd.

Voor- en nadelen

Enige voor- en nadelen van een inductiekookplaat zijn de volgende.

Enige voordelen:

 • Zuinig met energie.
 • Warmt snel op en afkoeling neemt ook weinig tijd.
 • De warmte wordt in de pan gegenereerd.
 • Alleen als er een pan opstaat, werkt die kookzone.
 • Gemakkelijk te reinigen.

Enige nadelen:

 • Zijn niet goedkoop in de aanschaf.
 • Niet alle soorten pannen zijn ervoor geschikt.
 • Er kan een risico voor pacemakerdragers bestaan.

Welke pannen zijn geschikt

Het is goed om voor de aanschaf van een inductiekookplaat na te gaan welke pannen voor inductie geschikt zijn. Welke soorten pannen zijn dat en zijn je huidige pannen geschikt. Een kookpan dient ferromagnetisch materiaal te bevatten, opdat de pan opwarmt. Als je sowieso een inductiekookplaat wilt, dan kan je je huidige pannen simpelweg uitproberen en kijken of die warm worden.

https://pannenreus.nl/

Hoe gebruik je kikkerperspectief?

Wanneer je foto wil maken waar het voorwerp grote lijkt dan dat het is en de aandacht compleet op het voorwerp wil laten vallen, dan gebruik je kikkerperspectief. Je fotografeert hetgeen wat je op de foto wil dan van onderen. Dit is het tegenovergestelde van het vogelperspectief wat juist van boven wordt gemaakt. Hierdoor lijkt het voorwerp kleiner.

Extra effect

 

Met het kikkerperspectief geef je een extra effect aan je foto. Het mooiste van fotograferen is soms het laten zien van de wereld hoe je het vaak niet ziet. Door een heel klein voorwerp, bijvoorbeeld een klein insect, vanuit kikkerperspectief te fotograferen lijkt het ineens heel groot. Dit bereik je alleen maar door de camera lager te houden dan het voorwerp. Hiervoor is geen flitser nodig wanneer hetgeen wat je wil fotograferen goed belicht is. Het is natuurlijk wel nodig wanneer er te weinig licht is. Een schemering kan ook heel goed samen met dit perspectief. Hierdoor kan er een extra dimensie komen rondom het onderwerp.

Benodigdheden

 

Voor het maken van de perfecte foto vanuit kikkerperspectief heb je natuurlijk een camera nodig. Dit kan een mobieltje zijn, maar ook een vlogcamera of professionele spiegelreflexcamera. Een flitser kan ook handig zijn met het maken van de foto. Ben je van plan in een donkere ruimte te schieten, dan is deze echt nodig. Verder heb je een goed voorwerp nodig. Wees creatief en denk out of the box met fotograferen vanuit dit perspectief. Kleine voorwerpen die normaal niet zo interessant lijken, zijn nu juist prachtig om te fotograferen. Voorbeelden zijn kleine insecten, planten of een interessante bezigheid. De vlogcamera kan goed gebruikt worden als camera, omdat deze over het algemeen wat gemakkelijker te bedienen is en mee te nemen dan de grotere en zwaardere spiegelreflexcamera.

https://camerareus.nl/

Dit zijn de tuintrends van 2021!

In 2021 staat alles in de tuintrends in het teken van ontspanning. De wellness-factor wordt aangevuld met duurzame en natuurlijke materialen. Duurzaamheid speelt ook een steeds belangrijkere rol bij het tuinontwerp. Wat de tuintrends 2021 zijn dat lees je hier.

 

Natuurlijke materialen

 

De tuintrends voor 2021 focussen op natuurlijke materialen. Een tuinset van teakhout is voor 2021 een absolute topper. Om duurzaamheid te bewijzen, hebben veel tuinsets en de bestverkochte tuinbank van teakhout ook een certificaat welke bewijst dat het hout afkomstig is van verantwoorde teelt. Teak geeft de buitenwoonkamer in de tuin een gezellige en warme uitstraling en scoort ook op het gebied van duurzaamheid punten.

 

Natuurlijk komt het teak ook terug in accessoires rondom je tuinset zoals bij de parasol.

 

Kleur in je tuin een belangrijke tuintrend

 

Niet alleen de bloemen schitteren dit jaar met hun kleuren, ook de kleurstelling van de tuinmeubelen concurreert met de pracht van de bloemen. De tuintrend 2021 staat het ook kleurrijk op het terras of balkon.

Terwijl je tuinset of tuinbank in klassieke kleuren zoals bruin, antraciet of grijs wordt gehouden, zijn de stoffering, kussens en accessoires zoals je parasol opzichtig. Hier is geen terughoudendheid nodig – hoe meer kleur, hoe beter. Er zijn ook speelse ontwerpen in fantasierijke dessins. Lantaarns, schalen en decoratie in goud of zilver vullen het meubilair aan en geven het tuinontwerp de finishing touch.

De buitenkeuken

 

Ook in de tuintrends voor 2021 gebleven is de buiten keuken, aangezien ook in 2021 grotendeels vakantie dichtbij huis of gewoon in de eigen tuin gevierd wordt is er veel aandacht voor de buitenkeuken. Mooie design barbecues en lekker met de hele familie koken in buitenlucht.

 

De tuintrend voor 2021 samengevat

 

 • Natuurlijke en duurzame materialen
 • Hout en aluminium in een harmonieuze combinatie
 • teak tuinsets en tuinbank
 • Accessoires zoals een parasol in vrolijke kleuren en decoraties in goud en zilver
 • Retro klassiekers in een modern design
https://tuinbasis.nl

Een rollator nodig? Maar welke?

Stel je hebt de knoop doorgehakt ik heb een loophulpmiddel nodig. Je gaat je verdiepen in welke rollators er op de markt zijn. Dan kom je er achter dat er veel verschillende rollators zijn. Maar welke rollator moet je nu kiezen?

Een voor binnenshuis

 

Er zijn speciale modellen voor binnenshuis. Deze zijn vaak compacter en lichter in gebruik. Ook is de draaicirkel korter. Meestal zit er een dienblad op om makkelijk spullen in huis te kunnen verplaatsen.

Een voor buitenshuis

Modellen voor buitenshuis zijn vaak wat zwaarder, zodat ze meer stabiliteit bieden voor buitenshuis. Zowel rollators voor binnenshuis als buitenshuis kunnen ingeklapt worden. Zo kunnen ze makkelijk in de auto vervoerd worden. Ook bestaan er speciale rolstoel accessoires om hem achterop een scootmobiel te bevestigen.

Lopen met rollators

 

Allereerst is het belangrijk dat iemand de goede hoogte samen met jou bepaalt. Ga hiervoor tussen de wielen staan en stel de handvatten in op hoogte van je polsen. Probeer er dan een stukje mee te lopen, mocht het niet prettig voelen in schouders of nek is het wellicht handiger een standje lager te proberen. Om van buiten naar binnen of andersom te gaan bestaat er een handige rolstoel accessoire, de oprijplank. Door deze bij uw voordeur te bevestigen hoeft u hem niet op te tillen.

Om veilig mobiel te blijven

 

Of je er een kiest om mobiel te blijven zonder scootmobiel. Of dat je hem gebruikt om achterop een scootmobiel te plaatsen en zo meer vrijheden buiten de scootmobiel te ervaren. Het is een goede aanschaf om mobiel te blijven. Welke rollator kiezen is uiteindelijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen vinden het zelfs handig een aparte voor binnen en buiten te hebben om zo geen viezigheid van straat mee naar binnen te nemen.

https://123zorghulp.nl

Hoe kun je makkelijk een lamp ophangen?

Een lamp ophangen zonder te boren in je muur of plafond, kan dat? Jazeker: wij hebben een handig stappenplan voor jou gemaakt en vertellen je stap voor stap zien hoe jij zonder boren jouw nieuwe lamp kan bevestigen.

Ook geven we je graag nog extra informatie over de lampen zelf. Welke lamp kies je voor in je buiten plaffoniere of in je hanglamp of plafondlamp voor binnenshuis? Kijk ook zeker naar het verbruik van led vs een gloeilamp. Hoeveel zuiniger is een ledlamp? Is het de moeite om alleen ledlampen te installeren?

 

Een lamp ophangen zonder boren

 

Stap 1: zet de elektriciteit uit

Een gouden regel voor je aan elektriciteitsdraden begint te werken: schakel altijd eerst de elektriciteit uit.

Ook als je een buiten plaffoniere wilt hangen, moet je de elektriciteit uitzetten voor je begint, ook alle andere stappen zijn hetzelfde.

Stap 2: strip de elektriciteitsdraden

De elektriciteit staat uit, nu kan je aan de volgende stap beginnen: de elektriciteitsdraden strippen. Hier moet je voorzichtig te werk gaan: haal een centimeter van het plastic weg, maar beschadig het koper van de draden niet.

Stap 3: sluit het kroonsteentje aan

Eerst draai je de schroeven van het kroonsteentje los (maar let op: draai deze schroefjes niet volledig los, ze moeten er nog deels in blijven zitten). Daarna plaats je de gestripte draden erin. Draai de schroefjes weer goed aan en let op dat er geen plastic mee vastgedraaid wordt.

Stap 4: verbind alle elektriciteitsdraden

Verbind nu ook de stroomdraden uit de lamp met het kroonsteentje. Verbind de juiste kleuren met elkaar.

Stap 5: test de verlichting

Nu gaan we de verlichting testen: schakel de elektriciteit weer aan en kijk na of de lamp goed werkt? Is het niet gelukt? Doorloop de bovenstaande stappen opnieuw.

Welke lamp kiezen?

Tot slot nog een laatste tip: welke lamp kies je het beste? Scheelt het verbruik van led vs een gloeilamp veel geld? Hoeveel zuiniger is een LED lamp echt? Een ledlamp gaat tot wel 10 keer langer mee dan een gloeilamp en bespaart je dus zeker geld op de lange termijn.

https://alleslicht.nl