De voor- en nadelen van shared hosting

Internet

Delen is in het algemeen goedkoper. Dat is voor hosting niet anders. Shared hosting laat je servercapaciteit delen met anderen. De grootste voordelen zijn laagdrempelig gebruiksgemak en relatief lage kosten. Aan de andere kant ben je afhankelijk van de andere gebruikers. Door hun toedoen zou jouw website langzamer kunnen laden.

Voordelen van shared hosting

Shared hosting is een gebruiksvriendelijke techniek, gebaseerd op delen. Het is dan ook een budgetvriendelijke optie. Vijf tot tien euro per maand voor shared hosting is geen uitzondering. Ook is er het gebruiksgemak. De shared hosting-servers vallen onder de supervisie van ervaren professionals met gespecialiseerde kennis. Je kan je dus volledig richting op je werkzaamheden, terwijl zij zorgen voor de beste randvoorwaarden online.

Bovendien is er vaak veel mogelijk op het gebied van personalisatie. Providers bieden dan menu’s, bediening of andere resources zoals een unieke sitebuilder aan om je website naar voorkeur te personaliseren. Daar hoort bijvoorbeeld ook het creëren van een domein-specifiek e-mailadres.

Voor kleine zakelijke websites levert shared hosting genoeg bandbreedte en efficiëntie. Bij de meeste providers kan je de bandbreedte voor een klein bedrag zelfs verder opschroeven, waardoor shared hosting service een uitermate gedegen dienst is.

Nadelen van shared hosting

Waar shared hosting een hoop mogelijkheden biedt, kent de service ook een paar nadelen. Zo deel je de server met andere gebruikers. Dit kan leiden tot een verlaging van de responstijd van de server bij grote belasting.

Ook zou je downtime kunnen ondervinden door toedoen van anderen. Zo kan het zijn dat een website van een andere gebruiker gebruik maakt van een schadelijk script of programma.

Hierop volgt altijd een downtime, waarbij de beheerders het probleem verwijderen. Het kan zelfs nog een stap verder gaan. Zo kan een schadelijke website in de gedeelde server ervoor zorgen dat je website ‘non-grata’ wordt voor zoekmachines, door een gedeeld IP-adres dat je hebt met die website.

Een dedicated IP-adres kan dit laatste voorkomen.

Zelf een webshop ontwikkelen?

Internet

Zelf een webshop ontwikkelen was nog nooit zo makkelijk als nu. Er zijn tal van verschillende aanbieders van professionele en betaalbare webshops waaraan je je eigen invulling kan geven. Ook bestaat er de mogelijkheid om een webdesigner in te schakelen voor een nog professionelere webshop met een geheel eigen huisstijl. Verschillende keuzes in verschillende prijsklassen. Bedenk daarom van te voren een goed plan en probeer daar niet teveel van af te wijken.

Een webshop ontwikkel je voor jouw klant

Het allerbelangrijkste punt wanneer je begint aan een webshop is; denk commercieel! Het is namelijk hartstikke leuk als er ontzettend veel bezoekers op je webshop klikken, maar wanneer er uiteindelijk niemand koopt ben je niet veel verder opgeschoten met je eigenlijke doel. Het doel van een webshop zou immers moeten zijn? Juist, verkopen natuurlijk! Probeer je potentiële klanten dus naast het bezoeken van jouw webshop ook daadwerkelijk tot een koop over te laten gaan. Daarvoor steek jij immers al die tijd in je webshop en de volgende tips zullen daar zeker aan gaan bijdragen.

Belangrijke tips voor een goed lopende webshop

De belangrijkste tip! Zorg voor een overzichtelijke homepage waarin in één klap duidelijk is wat je verkoopt en dit met een duidelijke navigatie en menu. Maak ook je topbalk niet al te groot maar zorg dat jouw producten meteen in beeld zijn. Dit bevorderd namelijk het doorklikken én de uiteindelijke doelstelling, verkoop. Nog een tip, beschrijf je producten zo duidelijk en simpel mogelijk (een opsomming i.p.v. volle zinnen leest veel gemakkelijker weg). Laat overbodige informatie achterwege en concentreer op de positieve aspecten van het product! De laatste tip is zeker niet de onbelangrijkste. Zorg voor veel en vooral duidelijke foto’s van het product. Mensen zien graag het product van alle kanten en details voordat zij tot aankoop overgaan!

Koppel een blog aan je webshop

Een goede manier om extra veel potentiële klanten naar jouw webshop te trekken is door er een blog aan te koppelen. Het geeft je webshop een gezicht en zorgt ervoor dat je met je klanten kan communiceren over jou aangeboden artikelen. Een blog zorgt ervoor dat er veel content gevonden kan worden door google en andere zoekmachines die je anders niet allemaal kwijt zou kunnen op je webshop.

Voldoende tips dus om je webshop nu nog verder door te ontwikkelen en het tot een groots succes te maken!

https://www.bluenotion.nl/b2b-webshop