Boekhouding doen als zzp’er

Financieel

Ben je net begonnen als zzp’er? Of heb je lange tijd voor een baas gewerkt met je eigen bedrijf ernaast, maar wil je daar nu eindelijk eens écht serieus mee aan de slag gaan zodat je je baan kunt opzeggen en alleen nog maar voor jezelf hoeft te werken en verdienen?

Hou dan ook rekening met andere factoren die een belangrijke rol gaan spelen, zoals de boekhouding van je eigen bedrijf. Het is cruciaal dat deze up-to-date en precies wordt bijgehouden, om problemen met de belasting te voorkomen en altijd een goed overzicht te hebben van de financiële situatie van je eigen bedrijf. Daar ben je nu immers meer afhankelijk van, dus wil je ook weten hoeveel je te besteden hebt en wat er binnenkomt.

Voor die boekhouding is boekhoudsoftware zzp zeer geschikt. Een boekhoudprogramma voor zzp’ers is eenvoudig in het gebruik, bevat een compleet pakket aan alles wat je nodig hebt om je boekhouding te doen en is bovendien zeer betaalbaar. Via zowel de laptop, tablet of telefoon kun je middels een boekhoudprogramma en app altijd en overal de boekhouding bijhouden. Direct de bonnetjes verwerken bij uitgaven zodat je een netjes en duidelijk overzicht van de kosten hebt.

Ben jij als zzp’er op zoek naar een handig en voordelig boekhoudprogramma? Kijk dan eens op de website van www.boekhoudprogramma-vergelijken.com voor online boekhoudprogramma vergelijken. Zo kun je de verschillende programma’s zien, welke kosten deze programma’s met zich meebrengen en uitgebreide reviews lezen. Bijna alle boekhoudprogramma’s hebben een gratis proefperiode, dus het een keertje uitproberen kan zeker geen kwaad!

https://www.boekhoudprogramma-vergelijken.com

Boekhouden een noodzakelijk kwaad

Financieel

Als jij graag in de praktijk werkt

Boekhouden is voor de meeste ondernemers een soort noodzakelijk kwaad. Ze zijn er niet voor opgeleid maar het wordt wel van je verwacht. Er komen steeds meer ZZP’ers in ons land bij. Die ZZP’ers werken vooral graag met hun handen. Om als ondernemer aan het werk te gaan heb je doorgaans geen specifieke papieren nodig. Kan je een dienst of product goed leveren, dan mag je gewoon aan de slag gaan. Het boekhouden wat daarbij komt kijken is iets waar men doorgaans niet voor heeft geleerd. Dit breekt de ondernemers op wanneer er facturen moeten worden gemaakt en wanneer de BTW afdracht moet worden gedaan.

Elektronisch boekhouden als oplossing Wil je als ondernemer facturen kunnen uitsturen zonder dat je al teveel verstand hebt van debiteurenadministratie, dan is het altijd nog een optie om te kiezen voor elektronisch boekhouden. Dat doe je via een CRM systeem. Hierin houd je bij welke diensten je levert aan particulieren en andere bedrijven. Daarnaast worden er facturen uitgedraaid voor de klanten. De verschuldigde BTW die jij berekent aan de klant wordt tegelijk met jou verrekend door de overheid via Intervat. Op die manier verandert boekhouden van een noodzakelijk kwaad in iets wat automatisch gebeurt zonder dat je er zelf veel moeite voor hoeft te doen. Het maakt het voor ZZP’ers gemakkelijker om te werken.

Krediet afsluiten: beperk de risico’s

U moet goed nadenken over het afsluiten van een krediet. Vooral omdat het aanvragen van een persoonlijke lening niet geheel zonder risico’s is. U kunt bijvoorbeeld ziek worden of onvrijwillig uw baan verliezen. In zo’n situatie kan het lastig zijn om uw lening af te lossen. Bij Blokweg Financieel Adviseurs B.V. bieden ze u de oplossing. Om risico’s af te dekken, kunt u bij dit bedrijf namelijk uw lening laten verzekeren. Wij raden u zo’n verzekering sterk aan. Hiermee voorkomt u namelijk dat u financieel in een onmogelijke situatie terecht komt. Voor meer informatie, of zelfs persoonlijk advies, over het afsluiten van uw krediet, kunt u het beste even contact met de specialist opnemen. Zij kunnen u er namelijk alles over vertellen!

U kunt een persoonlijke lening aanvragen voor uiteenlopende situaties

U kunt een persoonlijke lening aanvragen bij Blokweg Financieel Adviseurs B.V. Hier kunt u behoefte aan hebben in allerlei verschillende situaties. Wellicht wilt u een verbouwing aan uw huis laten verrichten? Of zou u graag een nieuwe auto aanschaffen? Maar beschikt u hiervoor niet over voldoende financiële middelen? Dan kunt u hiervoor een krediet afsluiten. U kunt hierbij kiezen voor verschillende vormen van lenen. Zo is er een doorlopend krediet en een aflopend krediet. Uw persoonlijke situatie is bepalend voor het specifieke krediet dat het best bij u past. Kunt u hier wel wat advies over gebruiken? Schakel dan een specialist als Blokweg Financieel Adviseurs B.V. in. Zij helpen u graag met het afsluiten van de lening die ideaal is voor uw situatie.

Persoonlijke lening aanvragen? Kies voor maatwerk!

Iedereen is uniek. Dus ook wanneer u een krediet wilt afsluiten. Iedereen heeft andere behoeftes en unieke woon/werksituatie. Waarom zou u dan kiezen voor een standaard krediet als u ook voor een persoonlijk krediet kan kiezen? Dat is wat ze bij Blokweg verzekeringen en financieringen ook denken. Deze specialist biedt u namelijk maatwerkoplossingen wanneer u er uw persoonlijke lening gaat aanvragen. Zo kijkt de specialist naar uw persoonlijke situatie en geeft u op basis hiervan persoonlijk advies. Dit heeft als gevolg dat u een krediet kunt afsluiten dat perfect voldoet aan uw behoeften en dat precies bij uw situatie past.

Accountant in Barendrecht: advies gericht op de praktijk

Iedere dag en iedere situatie is voor ondernemers anders. Een accountant in Barendrecht begrijpt dit maar al te goed. Waarschijnlijk komen er op u als ondernemer dagelijks veel vragen af. Hoewel u er vaak zelf wel raad mee weet, u bent immers ondernemer, kan het toch fijn zijn om zo nu en dan terug te kunnen vallen op een betrouwbare partner. Iemand waarmee u kunt sparren, waar u terecht kunt voor eerlijk advies en iemand die u kunt inspireren. Misschien is het voor u dan ook een goed idee om eens aan te kloppen bij een deskundige accountant in Barendrecht.

Juridische hulp door accountant in Barendrecht

Heeft u doorgaans te maken met juridische vraagstukken? Dat doet het u goed om eens aan te kloppen bij een accountant in Barendrecht. Het is namelijk belangrijk dat uw zaken juridisch goed geregeld zijn. Wanneer u hier zelf niet veel vanaf weet, dan kan dit u best weleens veel tijd gaan kosten. Door een vakkundige accountant in Barendrecht in te schakelen voor al uw juridische kwesties, weet u zeker dat deze goed geregeld zijn, zonder dat het u onnodig veel tijd kost. Dit is fijn, want door duidelijke afspraken te maken, voorkomt u problemen en discussie achteraf.

Hulp bij uw administratie door accountant in Barendrecht

Het bijhouden van administratie is voor veel mensen een lastige klus. Daarom is het vaak de reden dat er een gespecialiseerde accountant in Barendrecht wordt ingeschakeld. Het is dan ook van groot belang dat de administratie op orde is om te voldoen aan de eisen die de wet- en regelgeving stelt aan ondernemingen. Echter ook voor uzelf, als ondernemer zijnde, is het zeker nuttig om te zorgen dat uw administratie goed op orde is, al dan niet met behulp van een kundig accountant in regio Barendrecht. De administratie dient namelijk als basis voor belangrijke ondernemersbeslissingen die u maakt. Deze kan dus ook maar beter kloppend en betrouwbaar zijn.

Deskundig belastingadvies van de accountant in de regio Gouda

Financieel

Voor deskundig belastingadvies gaat u naar een accountant in Gouda. Dan weet u zeker dat u goed onderbouwd advies ontvangt. Bent u ondernemer, dan heeft u veel te maken met verschillende soorten belastingen. Het is prettig wanneer iemand dat voor u op een rijtje kan zetten. Een accountant in de regio Gouda en Alphen aan den Rijn heeft voldoende ervaring en vakkennis van het vakgebied om dit op de juiste wijze te kunnen doen. Zo kan de accountant uit de regio Gouda en Alphen aan den Rijn u voorzien van professioneel belastingadvies omtrent bijvoorbeeld de inkomstenbelasting en de btw. Daarnaast kan de accountant u adviseren in de fiscale mogelijkheden voor uw onderneming. Uw persoonlijke situatie en de situatie van uw onderneming worden hierbij altijd in acht genomen, zodat uw risico’s en kansen duidelijk in kaart kunnen worden gebracht.

Accountant in omgeving Alphen aan den Rijn en Gouda levert internationale dienstverlening

Ook internationale ondernemingen hebben soms een accountant nodig. Ook zij hebben met financiële vraagstukken te maken. Wanneer u als onderneming ook internationaal actief bent, heeft u natuurlijk net als een onderneming die uitsluitend nationaal actief is een accountscontrole nodig. Uiteraard wilt u daar uitsluitend een echte specialist voor inschakelen. Daarom is het prettig dat u de accountant uit de omgeving Alphen aan den Rijn en Gouda kunt inschakelen voor internationale dienstverlening. Deze accountant heeft een ruime ervaring en een sterke expertise in internationale opdrachten. Daarnaast werkt de accountant in de omgeving Alphen aan den Rijn en Gouda samen met diverse andere accountants, fiscalisten, advocaten en andere professionals in een internationaal netwerk. Op die manier wordt er te allen tijde correcte dienstverlening en advisering aangeboden op internationaal gebied.

Accountant in de regio Gouda en Alphen aan den Rijn levert advies gericht op de toekomst

De toekomst, die is vaak vaag. De juiste beslissingen nemen is vaak lastiger dan verwacht. Als onderneming is het belangrijk altijd vooruit te blijven kijken. Maar het kan lastig zijn moeilijke beslissingen voor de toekomst te maken als u nog niet precies weet hoe die toekomst eruit gaat zien. Daarom kunt u een professioneel accountant in de regio Gouda en Alphen aan den Rijn inschakelen. Door de enorme ervaring die zo’n specialist heeft opgebouwd, kan die u scherpzinnig en toekomstgericht adviseren. In welke branche u werkzaam bent, maakt dan helemaal niets uit. De accountant uit de regio Gouda en Alphen aan den Rijn leest zich altijd in, leert daardoor bij, en levert vervolgens advies over onderwerpen als risicomanagement, data-analyse en gegevensverwerking.

Salarissoftware helpt bij de administratie

Als het je vakgebied niet is kan het voor te stellen zijn, dat het maken van salarisberekeningen vrij lastig kan zijn.  Het handigste is dan om dit uit te besteden aan een extern bureau dat hier wel gespecialiseerd in is. Op deze manier hoef je geen cursussen hierin te volgen en je er volledig in te verdiepen. Deze bureaus bieden een salarisservice aan waardoor er geen omkijken meer hoeft te zijn naar de verloning van de werknemers door de ondernemers. De salarisservice is ook beschikbaar voor de accountants- en administratiekantoren. In de persoonlijke portal kan de eigen huisstijl geplaatst worden, waardoor je op een efficiënte manier de salarisvoering kan leveren. De financiële pakketten worden gekoppeld aan salarissoftware voor de projectadministratie. Op deze manier is er een inzicht in de complete financiële administratie. Binnen de salarissoftware die geboden wordt heb je met één druk op de knop een totaaloverzicht van salaris- en personeelsinformatie. De functionaliteiten binnen zo’n service zijn onder andere de verwerking binnen 24 uur, een overzicht van de salarisstroken, loonstaten en journaalposten en een duidelijk overzicht van de jaaropgaven van de werknemers. De overige functionaliteiten zijn een online inzicht in de stamgegevens van de medewerkers, een duidelijke helpdesk die zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar is en een overzicht van de loon- en betaalstaten. Deze service kan ook nog uitgebreid worden met een managementinformatie module en het automatiseren van de overboeking van de salarissen. Het voordeel van een online salarisprogramma is dat deze werkt conform de eventuele CAO- wijzigingen. De software wordt eenmalig op de server geplaatst waarna het volledige pakket online beschikbaar is. Dit kan er voor zorgen dat de informatie altijd en overal inzichtelijk zal zijn. Al bij 1 werknemer is zo’n softwarepakket te gebruiken. Al met al geeft dit de maximale kennis en ondersteuning op het gebied van de salarisadministratie.

http://www.cbbs.nl/

De lening vandaag nog krijgen

Financieel

Als je met een bepaald idee in je hoofd zit en je bent op zoek naar financiële middelen, dan wil je er vaak zo snel mogelijk aan beginnen. Het is niet vreemd aan mensen dat ze liever vandaag dan morgen iets willen verwezenlijken. Helaas moet je soms stap voor stap gaan en voor je het weet gaat daar ook nog wat tijd over. Geld lenen is de eerste stap, en die kan je vandaag al zetten. Het zoeken naar een bank en lening kan je al vanuit je eigen huis doen.

 

Via het internet kan je alle banken vergelijken in hun aanbod van leningen. Er zijn er heel wat zoals je kan zien, voor elke project en idee dat je wil uitvoeren bestaat er wel een lening. De meest gekende zijn autoleningen, woonleningen en persoonlijke leningen, maar daarnaast zijn er nog verschillende soorten waarmee je aan de slag kan. Geld lenen doe je natuurlijk niet zo maar, je moet zorgen dat je de goedkoopste lening hebt om zo de minste kosten te moeten betalen. Bij een website staat vaak naast alle informatie ook het JKP vermeld. Die afkorting staat voor Jaarlijks kosten percentage en hoe lager dat is, hoe minder jij moet betalen per maand aan de lening. Er spelen nog andere factoren mee, maar dat is toch eentje waar jij je voordeel mee kan doen.

 

Ga dus niet te snel als het gaat om geld lenen, zeker als het om een groot bedrag gaat. Dan kan je een overzicht maken van alle banken en hun JKP en zo de beste voorwaarden eruit halen. Je hoeft ook niet bij je vaste bank te blijven, het is normaal om bij een andere bank te gaan om geld te lenen. Het is daarvoor niet noodzakelijk om al je bankzaken mee te verhuizen.

 

http://www.kredietje.be/

Extra geld lenen voor een verzekering?

Extra geld lenen doen veel mensen voor bijvoorbeeld een aankoop van een nieuw product. Zo is extra geld lenen voor een wasmachine of auto zeer in trek. Speciaal voor deze populaire bestedingsdoelen spelen banken hierop ook in. Zo hebben banken soms autoleningen met zelfs bijbehorende auto verzekeringen, die overigens niet verplicht zijn om af te sluiten bij de geldverstrekker.

Het moge duidelijk zijn dat wanneer consumenten extra geld lenen voor een auto, zij vaak een autoverzekering aangepraat krijgen. Een autoverzekering afsluiten via de geldverstrekker is veelal geen probleem. Veel mensen denken dat een autoverzekering afsluiten via een bank veelal geen goede verzekering is, en sluiten daarom alleen een autoverzekering af via een bekende verzekeraar. Het is een misvatting dat verzekeringen niet goed geregeld zijn via banken, echter moet de consument wel vergelijken. Net als met leningen moeten de verzekeringen ook vergeleken worden om zodoende een goedkope, maar ook goede verzekering af te sluiten.

Veel consumenten die extra geld willen lenen denken dat een daarbij behorende verzekering verplicht is. Wanneer consumenten extra geld lenen voor een auto zijn zij niet verplicht een autoverzekering af te sluiten bij de desbetreffende geldverstrekker. Wel is het zo dat een autoverzekering wel verplicht is voor het hebben van een auto, of rijden in een auto. Naast het feit dat een autoverzekering in die zin verplicht is, is het natuurlijk ook handig om zodoende bepaalde schaderisico’s in te dekken.

Extra geld lenen gemakkelijk, voordelig en snel.

Extra geld lenen kan zonder verzekeringen, maar wellicht krijgt u bij het aanbod van een lening een aantrekkelijke verzekering aangeboden. Bedenk ten alle tijden of de verzekering noodzakelijk is. Extra geld lenen voor een verzekering is veelal niet handig. Een verzekering is namelijk dikwijls doorlopend en zodoende zou u dus constant extra geld moeten lenen.

http://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/04/extra-geld-lenen-zonder-gedoe/

MKB incasso

MKB Incasso

Als MKB ondernemer kun je in alle sectoren actief zijn. In de bouwsector, de horeca, de financiële dienstverlening, enzovoort. Vaak is het bedrijf al jaren in familiebezit. We noemen dit een familiebedrijf.  Tientallen jaren oud zijn de meeste van deze bedrijven al.  Soms komen dergelijke bedrijven dan in gevaar door economische ontwikkelingen. Bij boerenbedrijven is dit onlangs nog gebeurd. Europese wetgeving heeft er voor gezorgd dat veel boeren daarna in de problemen kwamen. De volgende generaties zijn doorgaans niet meer bereid om de onderneming over te nemen. Door de economische crisis kwamen dan ook veel MKB’ers in de problemen. Betalingen van hun rekeningen blijven langer open staan. Veel bedrijven zijn hierdoor daarna in het verleden failliet gegaan. https://incassobureau.blog/ inschakelen is dan ook geen onverstandige keuze.

Waarom MKB incasso;

Het uitblijven van betaling van de nota door de schuldenaar heeft daarop vaak diverse redenen. De redenen daarvoor zou je zo dan snel mogelijk moeten achterhalen. Eventueel kan de oorzaak vervolgens opgelost worden. Indien de problemen niet tot een oplossing leiden dan is verdere actie noodzakelijk.  Een deurwaarder dat doet aan MKB incasso (https://incassobureau.blog/) is dan een mogelijkheid. Die doen; •     De onderneming heeft zijn geld sneller op de bank. De bank hoeft minder snel bij te springen met krediet. •    Faillissement van de klant is daarop een mogelijkheid.  Degene die vervolgens als eerste actie onderneemt, wordt ook als eerste betaald. •    De gerechtsdeurwaarder werkt daarop op basis van No Cure No Pay. Als er niets geïncasserd wordt dan heb je vervolgens ook geen kosten. •    Kleine bedragen zijn doorgaans geen probleem. Meestal worden er daarna geen dossierkosten berekend. •    Betaalt debiteur dan alsnog niet dan is een gang naar de rechter een optie. Zo kan er vervolgens alsnog betaling afgedwongen worden. Beslaglegging op een voertuig is vervolgens ook mogelijk. Het griffierecht is de laatste jaren echter meer dan verdrievoudigd. •    Wanneer debiteur vervolgens met de noorderzon is vertrokken. Dan doet de incassopartij onderzoek naar het juiste adres van debiteur. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor daarop niets extra’s berekend. •    Debiteurenbeheer is een van de extra diensten waarvoor je bij Een incassospecialist terecht kan. Een pre inacasso is een goedkoop en effectief middel. De kosten variëren per incassobureau.

Een incasso opdracht aanbieden

Wanneer het bedrijf daarna heeft besloten. Om zijn openstaande rekening ter incasso aan te bieden. De factuur moet daarna naar het incassobureau gebracht worden. Via de website van het incassobureau kan je dit ook vaak regelen. Via de website voer je diverse informatie in. Waarna de openstaande rekening vervolgens online kan worden ingediend. Wanneer het door het incassokantoor dan ontvangen wordt, gaat men er direct mee aan de slag.  De klant  ontvangt dan een brief met incassokosten. De hoogte daarvan wordt daarop bepaald door de wet. Als debiteur de factuur betaalt. Dan vind doorgaans snel een afrekening met de ondernemer plaats. Wordt er dan niet betaald door de schuldenaar. Dan bestaat de mogelijkheid om de schuldenaar  via de rechter aan te pakken. Dat kan duur uitpakken. Dus dit moet altijd daarop goed overwogen worden.

https://incassobureau.blog/