Advertentieindex
Image default
Bloemen

Soorten planten in een tuincentrum

Soorten planten in een tuincentrum

 

Het opwindende van een groot tuincentrum is dat het vol staat met planten en bloemen van elk type. Met zoveel mogelijkheden voelt u zich misschien als een kind in een snoepwinkel. Maar hoe weet je nu welke bloem je moet kopen? Er zijn zoveel verschillende soorten en hybriden. Welke zal het thuis goed doen? De truc om de beste tuincentrumbloemen te kopen, is te begrijpen wat voor soort thuis ze zullen krijgen. Uw binnen- of buitenruimte, blootstelling aan zonlicht en andere omstandigheden moeten uw aankoopbeslissing bepalen. Als u bijvoorbeeld in een appartement of flat woont met weinig daglicht, zijn er waarschijnlijk andere factoren die u in overweging moet nemen bij het kiezen van uw nieuwe vriend kamerplant.

 

Waar moet je op letten als je bloemen koopt in een tuincentrum

Het eerste waar u op moet letten is de kleur van de bloem. Er zijn vele kleurenpaletten te overwegen als het gaat om het selecteren van bloemen. Rood, blauw, oranje en roze zijn enkele populaire keuzes. Naast de kleur moet u ook rekening houden met de vorm van de bloem. Rond, ovaal en lang zijn maar een paar opties. Een derde factor is de geur van de bloem. Sommige bloemen hebben geen geur, terwijl andere een sterke en zoete geur hebben.

 

Betekenis van bloemen

Elke bloem heeft een speciale betekenis. De betekenissen achter elke bloem verschillen per cultuur en traditie. Rode rozen zijn bijvoorbeeld de populairste en meest gegeven bloem ter wereld. Ze staan voor liefde en passie. De betekenis van rode rozen varieert echter in verschillende delen van de wereld. In het Midden-Oosten en Azië staan rode rozen voor vriendschap en geluk. In Latijns-Amerika staan rode rozen voor passie en liefde. Er zijn een aantal bloemen die een heel specifieke betekenis hebben. Zo betekenen asters “dank je wel voor alles”. Anjers betekenen “het spijt me” en gardenia’s betekenen “ik hou van je”.

 

planten die licht nodig hebben

Sommige planten doen het goed op plaatsen met weinig licht of in de schaduw. Deze moet je overwegen als je een binnenruimte hebt met weinig natuurlijk licht. Deze omvatten: Bloesems zoals orchideeën, azalea’s, en gardenia’s hebben weinig zonlicht nodig. Ze geven de voorkeur aan indirect zonlicht en kunnen goed gedijen op plaatsen met weinig licht of schaduw. Orchideeën zijn een van de meest voorkomende kamerbloemen omdat ze veerkrachtig zijn en weinig onderhoud vergen. Orchideeën zijn verkrijgbaar in honderden variëteiten en in bijna elke kleur. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en kunnen goed gedijen bij weinig licht. Orchideeën zijn niet duur en zijn een geweldig cadeau voor elke gelegenheid.

 

Decoratieve planten

Als je een grote binnenruimte hebt, wil je misschien een decoratieve plant kopen. Deze geven de kamer een nieuw gevoel, kunnen in kasten gezet worden, ze kunnen (Borek) tuinmeubelen mooier maken en nog veel meer. Decoratieve kamerplanten zoals de bamboepalm, de spinnenplant en de aloë vera kunnen bijna overal binnenshuis worden geplaatst. Deze decoratieve planten zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben weinig zonlicht nodig. U kunt ook een prachtig binnenbeeld creëren door meerdere planten te groeperen. Decoratieve kamerplanten geven elke ruimte binnenshuis een vleugje kleur. Groene en zwarte kamerplanten zijn ook een geweldige manier om wat groen in huis te halen. U kunt ook overwegen buiten decoratieve planten. Hou er wel rekening mee dat buitenplanten blootgesteld zijn aan de elementen en dus speciale verzorging nodig hebben. Decoratieve planten voor buiten zoals cactussen en vetplanten zijn uitstekende keuzes voor tuinen die weinig onderhoud vergen. Als u besluit om vetplanten te planten, kunt u een prachtig terrarium creëren. Een terrarium is een minituintje dat wordt aangelegd in een glazen bak. U kunt ook een vetplantentuin creëren door ze in een pot te planten.

http://www.eurofleur.nl