Geld lenen voor je auto

Auto’s en Motoren

Advertentieindex

Veel mensen willen na het behalen van het rijbewijs zo snel mogelijk een auto kopen. Helaas is het erg duur om in België een auto aan te schaffen en erin te rijden. Een auto is een grote investering die je niet zomaar doet. Je ziet daarom dat steeds meer Belgen ervoor kiezen om een lening af te sluiten bij het kopen van een auto. In België zijn 30 procent van alle leningen afgesloten om een auto te kopen. Je ziet dus dat een lening afsluiten voor je auto niet uniek is. Toch blijft het altijd belangrijk om je goed in te lezen over wat er mogelijk is.

Lening doormiddel van leasen

Veel mensen in België hebben niet in één keer zoveel geld ter beschikking om een auto aan te schaffen. Dit moet je wel ter beschikking hebben als je een auto gaat kopen. Om ervoor te zorgen dat je toch in een auto kan rijden kun je ervoor kiezen om een auto te leasen. Dit is een vorm van een lening die je aangaat. Je betaald maandelijks een bedrag om de auto in bruikleen te kunnen gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je niet veel geld meteen op tafel hoeft te leggen. Het grote nadeel hiervan is dat de auto uiteindelijk nooit in jouw bezit komt.

Afsluiten van een autolening

Veel mensen willen toch de auto in het bezit hebben en kiezen daarom om een kleine lening af te sluiten. Verschillende bedrijven bieden daarom kleinere leningen aan zodat jij de aankoop van je auto kan bekostigen. Het bedrag dat je mag lenen heeft met een aantal factoren te maken. Zo wordt er gekeken naar je inkomsten en je vasten maandelijkse lasten. Het geleende geld moet natuurlijk wel terug betaald kunnen worden. Daarom doen veel bedrijven vaak een autolening simuleren. Dit wil zeggen dat er gekeken wordt of je in staat bent het geleende geld uiteindelijk terug kan betalen. Er kan bijvoorbeeld gekeken worden naar de looptijd van de lening. Hoe langer je leent hoe minder je per maand terug moet betalen. Let er wel bij op dat hoe langer je leent hoe meer rente je moet aflossen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD 

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/voertuig-mobiliteit/auto

Wat zijn de procedures voor het verkopen van een auto?

tweedehands auto belgie

Bezoek autokeuring

Als u de auto aan een particulier verkoopt, moet u bij de keuring de auto als eigenaar besturen! U kunt het meest geschikte inspectiecentrum kiezen (in de buurt van uw kantoor of woonplaats), maar als u opnieuw moet onderzoeken, moet u contact opnemen met het centrum.

Als u het voertuig aan de garage verkoopt of voor export gebruikt, is geen technische inspectie vereist. In dat geval moet u het kentekenbewijs aan de koper overhandigen en op de factuur “Technische controle door de koper” aangeven. De geldigheidsduur voor het aanvragen van registratie is maximaal twee maanden. Na twee maanden moet u opnieuw een kentekenbewijs aanvragen! U moet het document minimaal drie maanden bewaren.

Hoe ga je om met kentekenplaten?

Het hangt ervan af of u van plan bent een nieuwe auto aan te melden, en zo ja, binnen welke termijn. Bewaar in dit geval de plaat. Verpak het oude certificaat met de nieuwe registratieaanvraag. Wees voorzichtig, de nieuwe auto moet binnen 4 maanden na verkoop in gebruik worden genomen.

Ik heb de snelwegbelasting betaald!

Als u het kenteken binnen vier maanden na verkoop retourneert, wordt het teveel betaalde belasting voor de oude auto terugbetaald. Vervangt u de oude auto door een nieuwe auto, dan worden de onbetaalde en betaalde belastingen van de oude auto in mindering gebracht op de belasting over de nieuwe auto.

Hoe zit het met mijn autoverzekering?

Hij weet het al omdat u via haar een nieuwe aanmeldingsaanvraag heeft gestuurd (of uw makelaar heeft deze procedure al voor u afgerond) zodat het bedrijf deze kan markeren. Zij is verantwoordelijk voor het doorsturen van dit document naar de afdeling voertuigregistratie (DIV).

Is uw auto goed voor schrootstapels?

Maar hoe om te gaan met een onverkoopbare auto? Gelukkig vindt u misschien een professional die u gratis heeft verwijderd omdat sommige aspecten hem interesseren. Anders moet u betalen om het naar de schroothoop te verzenden. Dit kost je ongeveer 37 euro.

Neem de voertuigen weg die u niet onmiddellijk zult verkopen. Zolang u er niet vanaf bent gekomen, kunt u DIV geen schrootcertificaat verstrekken en blijft u belasting betalen! Het moet ook bekend zijn dat het parkeren van voertuigen zonder vergunning op de openbare weg verboden is. Vergeet niet dat de stroomonderbreker een verklaring moet afgeven dat de auto is gesloopt. Stuur deze verklaring direct samen met het kentekenbewijs naar DIV.https://auto-verkopen-belgie.com/

Auto opkopers


auto opkopers

AUTO ONLINE VERKOPEN?

Dit kan snel en eenvoudig in 3 stappen. 1. Vorm Vul in ons formulier de gegevens in van de auto die u wilt verkopen. 2. Accepteer het bod Wij richten ons voor u op de automarkt en sturen u op dezelfde dag hoge prijzen die voldoen aan de marktvraag. 3. Verkoop een auto We streven ernaar om de auto binnen één werkdag te evalueren, te betalen en op te halen.

WIJ KOPEN ALLE WAGENS

Alle auto’s na 2002 komen in aanmerking: LPG, benzine of diesel, handmatig of automatisch, stads- en andere personenauto’s, grote auto’s, lichte vrachtwagens en 4×4-voertuigen … We zijn actief in Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant. We halen uw auto ook gratis op. Registratie is volledig gratis en vrijblijvend.

 https://auto-verkopen-belgie.com/

Auto verhandelen?

Advertentieindex

U wilt snel u auto verhandelen? geen urenlange zoekertjes plaatsen, geen ongewenste kopers, geen tussenpersonen. Wij kocht personenwagens, bedrijfswagens, lichte vracht, camionetten, 4×4,. . . Ook met veel kilometers en/of schade. Daarenboven krijg je onmiddellijk geld voor uw auto ( cash of via overboeking ).

Kies voorauto-tweedehands.com!

auto-tweedehands.comuw auto koper direct geld voor elke auto!

auto-tweedehands.comzorgt dat u steeds direct geld ontvangt voor uw wagen. Dit kan cash of mits gewenst via overschrijving. Bel ons en verkoper zorgeloos je auto versus de beste prijs.

Auto verbrassen personenwagens u wilt uw auto verbrassen? dit kan snel en eenvoudig bij auto clixebntauto-tweedehands.com. Wij bieden een hoge eerbewijs voor al uw tweedehandswagens. Ook wagens voor uitvoer aanschaffen wij op.

Klik hier en verkoop direct je personenwagen.

Auto verhandelen bedrijfswagens u krijgt de beste eerbewijs aangeboden voor uw bedrijfsauto, mini-bus, lichte vracht. We consumeren de wagen mee in de staat waarin jullie hem verhandelen, zelfs buiten keuring en buiten garantie.

Klik hier om je camionette aan te bieden.

Auto verkwisten schadewagens heeft u een ongevalwagen, een auto met deuken, technische problemen, defecten, … ook hier helpen je graag overigens.

Klik hier en ontvang vandaag nog de beste eerbewijs voor je schadewagen.

https://auto-tweedehands.com/

Hoe je auto verkopen zonder keuring

Advertentieindex

Een auto verkopen zonder keuring is vaak vrij lastig. Dit komt namelijk doordat de koper de auto moet laten keuren voordat hij of zij hem kan laten inschrijven. Wanneer de auto niet wordt goedgekeurd, dan moet hij allereerst hersteld worden voordat hij opnieuw bij de keuring kan worden aangeboden. Pas wanneer de auto goedgekeurd wordt, dan wordt er pas een roze formulier afgegeven, en met het roze formulier kun je de auto pas inschrijven.

 

Naar de keuring met een afgekeurde auto

Om bij de keuring te geraken met de auto, moet deze op een remork, autotrailer, aanhangwagen of depannagewagen worden vervoerd, want rijden met een auto zonder keuring is niet toegestaan. Dat maakt het voor de koper ook extra lastig, en hierdoor wordt verkopen van een auto zonder keuring ook moeilijker, althans voor de particulier.

 

Autobedrijven kopen auto’s zonder keuring

Autobedrijven kopen het meest auto’s zonder keuring. Zij zijn namelijk in het bezit van een vervoermiddel om de afgekeurde auto op te vervoeren. Tevens zijn zij in staat zelf de herstelling uit te voeren om de wagen weer door de keuring heen te krijgen. Vervolgens zullen ze de auto opnieuw te koop aanbieden. 

 

Hoe krijg je de beste prijs voor je auto zonder keuring

Een auto verkopen zonder keuring kun je dus het beste aan een autobedrijf doen. Nu kun je een willekeurig autobedrijf benaderen om te vragen hoeveel zij teruggeven voor je auto teruggeven. Ieder bedrijf dat je hiervoor benaderd zal je een andere prijs geven. Hoe meer bedrijven je om een bod vraagt, hoe groter de kans is dat je nog een beter bod krijgt. Stel je nu eens voor dat je via 1 website ruim 5000 autobedrijven een bod kunt laten uitbrengen. Zo krijg je gegarandeerd de beste prijs en kun je de auto verkopen zonder keuring zonder enig gedoe. Via de website autoverkopenzonderkeuring.be bereik je in een klap al deze bedrijven. Het is geheel gratis en vrijblijvend. Probeer het daarom gerust eens uit. De auto komen ze teven gratis ophalen!!

 

Kapotte auto verkopen

Advertentieindex

✅ Een kapotte auto verkopen gaat niet altijd even gemakkelijk. De meeste kopers die een auto kopen zijn op zoek naar een goede auto, en niet een kapotte. Een kapotte auto verkopen is lastig wanneer je niet precies weet hoe je dat aan moet pakken. Gelukkig ben je op dit artikel gestuit! Wij geven je de gouden tips die je gaat helpen om van je kapotte auto af te geraken.

 

Defect bepaalt moeilijkheidsgraad

Het defect, dus wat er kapot is, bepaalt de moeilijkheidsgraad van verkopen. Is de automaat kapot dan heb je vaak met erg hoge kosten te maken. Soms is de herstelling goedkoop uit te voeren, maar meestal loopt dit in de duizenden euro’s. Een auto met kapotte automaat is daardoor lastig te verkopen. Een auto met een startprobleem is relatief goedkoop te repareren. Vaak kan dit door de meeste garagisten gemakkelijk onder de 1000 euro worden gerepareerd en daardoor is het risico ook minder groot. In dat geval kun je de kapotte auto verkopen binnen kortere tijd.

 

De verkoopprijs

De verkoopprijs hangt van een aantal factoren af. Denk aan de leeftijd van de auto (bouwjaar), kilometerstand, merk, en type. Jonge auto’s brengen vaak meer geld op dan oudere auto’s. Wat je voor de auto terug krijgt hangt van de koper af. Normaal kun je er een logische formule op loslaten. Deze ziet er als volgt uit:

  1. Prijs van de auto in goede staat

  2. Kosten voor de herstelling

  3. Marge/risico

  4. Marge voor winst

 

1-(2+3+4)= verkoopprijs

 

Stel je auto is in goede staat 8000 euro waard. De herstellingskosten bij een doorsnee garagist zijn 1500 euro, en voor het feit dat de kans bestaat dat er nog meer aan de hand, nemen we 500 euro aan risico geld mee. Uiteraard moet de koper er nog iets aan kunnen verdienen, en daar tellen we ook 500 euro voor. De rekensom ziet er dan als volgt uit: 8000-1500-500-500=5500 euro

De prijs die je kunt verwachten is dan 5500 euro wanneer een garagist een bod doet. Handelaren zullen een bod doen van zo’n 1500 euro minder, dus ongeveer 4000 euro. Particulieren bieden liever niet omdat ze geen ervaring hebben in het handelen van auto’s en moeilijk een inschatting kunnen maken van de kosten. 

 

Aan wie je kapotte auto verkopen?

Vaak kun je aan de garagist je kapotte auto verkopen die de diagnose heeft gesteld en een offerte heeft opgemaakt. In dat geval moet je aan 5500 euro denken met het hierboven genoemde voorbeeld. Vaak kun je toch meer krijgen voor je auto en dat is via een autoveiling. Bij de autoveiling zijn een heleboel garagisten aangesloten die ook een goede inschatting kunnen maken van de kosten, en de een is goedkoper dan de ander. De kans dat je een bod van 6500 euro krijgt is zeker aanwezig. Hierdoor is het altijd slim om een gratis bod te vragen bij een autoveiling. Het is risicovrij en verplicht je tot niets. Zo kun je rustig een goede beslissing nemen.

 

Bonus-malus ladder autoverzekering

Advertentieindex

Als je van plan bent om een autoverzekering af te sluiten, dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de bonus-malus ladder. Goede informatie hierover helpt je namelijk om makkelijker de juiste autoverzekering te vinden. Gelukkig hoef je niet ver te gaan zoeken, onderstaand artikel geeft je al de informatie die je nodig hebt.

 

De bonus-malus ladder wat is dat juist?

 

De bonus in bonus-malus staat voor een premiekorting, en het malus-gedeelte staat voor eventuele toeslag die je zult moeten betalen. Een bonus-malus ladder is dus een systeem ontwikkeld door autoverzekeraars, om autobestuurders met schadevrije jaren te belonen. Het laddersysteem laat je toe om telkens hogerop te klimmen, om meer premiekorting te claimen, maar je kan ook zakken. Wanneer je een ongeval tegengekomen bent in dat jaar, zak je zelfs tot 5 treden in één keer.

 

De treden van de bonus-malus ladder, specifieker bekeken

 

De treden van een bonus-malus ladder en de korting en toeslag verschilt dus per verzekeraar, toch is er een bepaalde structuur die steeds terugkeert. Voor elk schadevrij jaar (jaar dat je niet betrokken bent in een ongeval), klim je één trede omhoog. Als je op de hoogste trede zit, dan kan je vaak profiteren van heuse kortingen van ongeveer 70% tot 85%. Als je helemaal beneden op de ladder terecht komt, dan betaal je een premietoeslag van 0% tot 40%.

 

De bonus-malus ladder verschilt per verzekeraar


Voor je een autoverzekering aflegt, is het niet alleen belangrijk om de prijzen van de autoverzekeringen zelf met elkaar te gaan vergelijken, maar ook de indeling van het bonus-malus systeem. Meestal heeft een bonus- malus ladder 18 tot 21 treden, maar dat kunnen er ook meer of minder zijn. Als je wilt weten hoe de bonus-malus ladder van je verzekeraar juist in elkaar zit, dan kan je een kijkje nemen in de polisvoorwaarden van de verzekering. Het is dus ook belangrijk dat je deze in acht neemt, wanneer je autoverzekeringen vergelijkt. Kies niet enkel voor de voordeligste, maar ook voor een betrouwbare verzekering. Wil je je auto verzekeren bij een professionele verzekeraar? Neem dan een kijkje op: Autoverzekering.nl – Univé.

http://autoverzekering.nl

Ford Transit Custom biedt je veel flexibiliteit

Advertentieindex

Nagenoeg elke ondernemer heeft vervoer nodig om zijn of haar werkzaamheden uit te kunnen voeren en kan daar bijvoorbeeld een Ford Transit Custom voor aanschaffen.

Kies een enkele of dubbele cabine voor je als bedrijfsauto gaat leasen

Dit model van Ford is verkrijgbaar in vier serie uitvoeringen die een aantal kenmerken gemeen hebben. Zo zijn ze allemaal verkrijgbaar in twee verschillende carrosserielengten en twee verschillende hoogtes en kan de laadruimte drie pallets bevatten maar kunnen er ook  langere voorwerpen in meegenomen worden. Mocht de bus voorzien zijn van een dubbele cabine dan kan de tweede rij stoelen dusdanig ingeklapt worden dat dit deel ook nog eens als laadruimte benut kan worden. Het model met de dubbele cabine staat bekend onder de naam Bestelauto Dubbele Cabine. Als je zowel goederen als mensen wilt vervoeren is deze variant van de Ford Transit Custom zeker aan te bevelen.

Ga je voor veel laadruimte of juist voor zitplaatsen?

Naast dit model heb je ook nog de Bestelauto en de Kombi. De Kombi is met name zeer geschikt om veel mensen in te vervoeren. Dit kunnen er maximaal negen zijn. In de Kombi kun je goochelen met de zitplaatsen want er zijn wel dertig verschillende stoelopstellingen mogelijk omdat de achterbank zeer flexibel is. Deze bank biedt plaats aan nog eens drie personen extra zodat je in totaal op negen komt. Als je de stoelen niet gebruikt kun je deze opklappen en naar elkaar toerollen. Op deze manier nemen ze de minste ruimte in en krijg je weer meer laadruimte tot je beschikking. Wil je de maximale laadruimte hebben dan kunnen de stoelen ook uit de bus gehaald worden. Op die manier kun je altijd zelf bepalen welke opstelling je maakt en afhankelijk van het aantal personen dat je meeneemt deze opstelling steeds weer aanpassen.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/

Online auto verkopen

Advertentieindex

Wanneer je van je auto af wilt dan kun je dit ook online regelen. Online auto verkopen is iets wat steeds meer mensen doen. Het levert namelijk veel gemak op. Je hoeft nergens naar toe want de koper komt naar jou. Hieronder lees je twee populaire manieren om de auto te verkopen online. 

 

#1 zoekertje plaatsen

Een bekende manier om een 2de hands product te verkopen, waaronder een auto, is door een zoekertje te plaatsen op een 2de hands site. Je moet echter zelf een goede advertentie maken en deze regelmatig omhoog plaatsen om gezien en gevonden te worden. Op een 2de hands site is verschillend publiek actief. In de categorie auto zijn dat met name handelaren die op koopjes uit zijn. Ze zullen je dan ook benaderen met de vraag: ”wat is je laagste prijs”. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten want je wilt online je auto verkopen aan een goede prijs.

Wat ook veel gebeurt is dat de koper niet op de afspraak komt en je dus voor niets zit te wachten. Komt er wel een koper, dan zal deze een uitgebreide proefrit willen en mogelijk nog andere auto’s willen testen voordat ze een beslissing neemt. Direct verkopen zit er dus niet altijd in.

 

#2 online verkopen via autoveiling

Je auto online verkopen kan via een autoveiling. Dit is een snelle en doeltreffende manier om van de auto af te geraken. Via de veiling kun je namelijk meer dan 5000 autobedrijven bereiken. Ieder bedrijf kan een bod uitbrengen en het hoogste bod wordt na 24 uur teruggekoppeld. Zo ontvang je altijd het hoogste bod. De veiling is gratis en vrijblijvend in gebruik wat betekent dat het je niets kost en dat je niet verplicht bent de wagen te verkopen.

Het online verkopen van de wagen is via deze manier niet alleen de snelste, maar ook de makkelijkste, want je hoeft niet met verschillende kopers te communiceren. De koper komt de wagen ophalen, ook al is deze kapot. Een schadeauto verkopen als voorbeeld genomen gaat dus erg gemakkelijk.

 

Tips voor verkopen

Ga je online een auto verkopen, zorg dan dat je alle papieren in bezit hebt. Het inschrijvingsbewijs en het gelijkvormigheidsattest zijn de belangrijkste. Verkoop je aan een particulier en niet aan een handelaar dan heb je ook een keuring voor verkoop nodig. Ga je online verkopen via een autoveiling dan is een keuring voor verkoop niet vereist. We raden je dus aan om allereerst je auto eens bij de autoveiling aan te bieden. Bevalt de prijs niet, dan kun je altijd nog een zoekertje proberen om te zien of dat je meer oplevert.

 

Is een bestelwagen leasen verstandig?

Advertentieindex

Steeds meer ondernemingen kiezen met plezier voor het leasen van bestelwagens. Zelfs bedrijven met grotere wagenparken kiezen voor de vele voordelen van leasen. Wil jij ook een bestelwagen leasen, maar weet je niet zeker of dit wel verstandig is? Dan is het goed om de voor- en nadelen van het leasen eens tegenover elkaar te zetten, zodat je een goede afweging kunt maken. Het is het beste om dan te kijken naar de verschillen tussen het kopen en het leasen van een bestelwagen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Wanneer je een bestelwagen koopt, dan wordt deze echt jouw eigendom. Je kunt ermee doen en laten wat je wilt en je kunt deze verkopen wanneer dit nodig is. Een leaseauto wordt niet jouw eigendom en je mag er geen zaken aan aanpassen. De bestelwagen moet worden ingeleverd in de staat waarin je deze ook hebt ontvangen. Als je een bestelwagen koopt, dan moet je zelf reparaties en onderhoud betalen, evenals afschrijvingskosten, verzekeringen en belastingen. Deze kosten zijn bij het leasen in het maandbedrag gebracht, waardoor je deze niet zelf apart hoeft te voldoen. Je hebt dan ook een stuk minder administratie wanneer je een bestelwagen gaan leasen. Uiteraard hoef je voor een bestelwagen ook geen grote uitgave te doen wanneer je deze leaset. Om te kopen is dit vanzelfsprekend wel nodig.

Volkswagen caddy leasen of vw caddy leasen

Als je nog twijfelt over het soort bestelwagen dat je wilt leasen, dan kun je eens kijken bij de Volkswagen caddy lease mogelijkheden. Deze bestelwagen is namelijk te leasen in de meest uiteenlopende varianten, waardoor er voor vrijwel ieder bedrijf een goed model beschikbaar is. De leaseprijzen van de Volkswagen caddy zijn aantrekkelijk en je kunt ervoor terecht bij verschillende leasebedrijven. Zo kun je een goede bestelwagen leasen die perfect aan je eisen voldoet.

https://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen