rolstoelauto

Advertentieindex

De verlaagde vloer is ideaal om rolstoelen in en uit het voertuig te krijgen, maar het kan problemen geven met de ruimte onder de auto, dus wees extra voorzichtig bij het rijden op onbekende wegen. Zeker als je verkeersdrempels tegenkomt. Door de verlaagde vloer kan er ook een andere, mogelijk kleinere brandstoftank op de auto worden gemonteerd. Dit kan betekenen dat u vaker moet tanken dan u van een conventionele auto zou verwachten.

 

Voldoende ruimte is essentieel voor elke auto, zeker voor een aangepaste auto. Je moet nadenken over hoeveel boodschappen je moet doen en welke accessoires of hulpmiddelen je altijd bij je moet hebben.

Dit staat centraal bij elke overweging van een rolstoelauto. Als het moeilijk is om uw stoel in en uit de door u gekozen auto te manoeuvreren, zult u elke dag worstelen. Maar hoe steil is de oprit om in de auto te komen? De meeste rolstoelvoertuigen hebben een verlaagde vloer die meer hoofdruimte in het voertuig biedt, maar ook een minder steile helling om in het voertuig te komen. Je kunt ook zoeken naar een auto met een verlaagde ophanging die het in- en uitstappen via een oprit makkelijker maakt. Je kunt ook denken aan een auto met lift in plaats van een oprijplaat. Het nadeel van deze voertuigen is dat ze extra kosten, maar in sommige gevallen maakt het gemak ze een waardevolle investering.

Pas als u volledig tevreden bent met elk aspect van uw voertuig, mag u ermee instemmen het te nemen. Een rolstoelauto kan een geweldige opsteker zijn voor gezinnen met mensen met een handicap, dus zorg ervoor dat u het juiste voertuig aanschaft en profiteert van alle voordelen die ze te bieden hebben.

 

In en uit een rolstoelauto stappen

 

De binnenkant van een rolstoelauto

 

Rolstoelauto’s, ook wel rolstoeltoegankelijke voertuigen genoemd, zijn auto’s met aanpassingen die nodig zijn om in een rolstoel te passen. Sommigen van hen zijn ook aangepast om in een rolstoel te rijden, ze staan ​​bekend als rolstoelvoertuigaandrijving. Dit is een geweldige manier om uw autonomie te behouden tijdens het gebruik van een rolstoel. Hiermee kunt u zich verplaatsen zonder te wachten op een rolstoeltoegankelijke taxi om u op te halen en zonder een vriend of familielid te vragen om u te verplaatsen.

Het is ook de moeite waard om aan de toekomst te denken. U zult de auto waarschijnlijk een tijdje hebben, dus zal uw rolstoel in die tijd waarschijnlijk veranderen? Dit moet vooral belangrijk zijn als de rolstoelgebruiker nog steeds groeit of als zijn toestand waarschijnlijk zal veranderen en er daarom in de nabije toekomst meer ruimte nodig zal zijn.

 

Waar moet ik nog meer op letten voordat ik een rolstoelauto koop?

https://www.mobility4all.be/

https://www.mobility4all.be/

Waar kan ik een Peugeot kopen?

Je hebt net je rijbewijs en je bent op zoek naar een leuke eerste auto. Het kan ook zijn dat je je rijbewijs al een hele poos hebt en toe bent aan een andere en/of nieuwe auto, maar in beide gevallen komt vaak dezelfde vraag om de hoek kijken: Wat is een goed automerk? Er zijn een heleboel verschillende merken en dat kan het nogal lastig maken om er één te kiezen. Wees gerust, in deze blog helpen we je een beetje op weg. Deze blog gaat namelijk over Peugeot, één van de bekendste automerken ter wereld.

 

Hoe is Peugeot ontstaan?

Het Franse automerk Peugeot is ontstaan in het jaar 1810, maar was van origine totaal iets anders dan wat je nu van het merk gewend bent. Het begon namelijk als familiebedrijf dat staal bewerkte voor gereedschappen. Pas in 1882 gingen ze zich meer bezighouden met de vervoersmiddelen en besloten rijwielen te gaan maken. Toen is de “Grand bi” ontstaan, de fiets die tegenwoordig nog vaak herkend wordt aan zijn enorm grote voorwiel. In 1889 ontwikkelden ze driewielers aangedreven door een stoommachine die twee personen kon vervoeren. Vanaf 1890 is Peugeot begonnen met waar we het merk nu van kennen, het produceren van auto’s.

 

Wat voor modellen heeft Peugeot?

Peugeot heeft veel verschillende modellen verdeeld over allerlei type auto’s, zoals:

–          Stadsauto’s: Dit zijn wat meer compacte, maar toch mooie en stijlvolle auto’s.

–          SUV’s: Grote, ruime auto’s met een stoere uitstraling zoals iedereen ze kent.

–          Coupés: Nette, sportieve auto’s en zeer comfortabel voor de lange ritten.

–          Busjes: Perfect om te gebruiken als gezinsauto of bedrijfsauto om personeel te vervoeren.

Zo zijn er een heleboel meer op te noemen. Ben je nou benieuwd welke Peugeot er bij jou past? Er zijn allerlei dealers die jou hierbij kunnen helpen, dus ga op onderzoek uit en wie weet rijd jij straks in een Peugeot!

https://www.haaimahylkema.nl/peugeot/

Op welke manieren kun je het beste jouw defecte auto verkopen? Wat te doen met een defecte auto?

Auto’s en Motoren

Wat te doen met een defecte auto?

Het klinkt misschien of de auto niet veel waard is maar ook een defecte auto kan worden verkocht. Een defecte auto verkopen is mogelijk afhankelijk van de resterende waarde en soort defecten. Er zijn speciale websites die de waarde in kunnen schatten bij een kapotte auto verkopen. Hierdoor is het makkelijker zodat je niet teveel of juist te weinig voor je defecte auto vraagt. Het RDW beheert alle gegevens over de auto. Dit zijn onder andere het bouwjaar, merk, model, kilometerstanden, transmissie en brandstoftype. Het is uiteraard zo dat elk defect een auto minder waard maakt. De koper moet er dus voor openstaan om bepaalde onderdelen te vervangen. Het is belangrijk om in de advertentie een duidelijke omschrijving te geven van het defect, de onderdelen en foto’s ervan. Ook advies omtrent eventuele reparaties is welkom.

Defecte auto succesvol verkopen

Je kunt gewoon een advertentie op marktplaats zetten waarbij je zelf de waarde bepaald. Anderzijds kun je ook via specialistische verkoopsites voor kapotte auto verkopen een advertentie plaatsen waarbij hun de waarde bepalen. Uiteraard kun je mensen een proefritje laten maken in de auto om te kijken of het defect al dan niet storend genoeg is om het besluit te nemen de auto wel of niet te kopen. Het kan zijn dat het om een klein defect gaat en de auto verder nog in perfecte staat verkeerd. Denk aan ruitenwissers die niet werken of een kapot signaallampje. Veiligheid staat voorop. Het is belangrijk daarom zo goed mogelijk details over de veiligheid van het voertuig te vermelden. Banden die versleten zijn of remmen die versleten zijn moeten hoe dan ook worden vervangen. Dit kun je zelf doen of de nieuwe eigenaar indien deze dat geen probleem vind. Veel bedrijven willen defecte auto’s opkopen ondanks het soort defect. Dit is een groot voordeel omdat je zelf niet moeite hoeft te doen om kopers te vinden.

Hoge kosten bij het vervangen en repareren van onderdelen

Het repareren van een auto kan aardig wat geld kosten. Inruilen of verkopen zonder eerst reparaties uit te voeren is daarom een stuk voordeliger. Denk aan distributieriemen die zijn gebroken. Ook total loss auto’s die klaar zijn voor de sloop kunnen geld opleveren. Een defecte auto verkopen is daarom verstandig. De defecten hoeven niet klein te zijn om er nog een aardig bedrag voor te kunnen krijgen. Vaak kun je alle informatie in een taxatierapport invullen waarbij het inruilbedrijf ook voor compleet kapotte auto’s een bepaalde waarde kan berekenen.

Geld lenen voor je auto

Auto’s en Motoren

Advertentieindex

Veel mensen willen na het behalen van het rijbewijs zo snel mogelijk een auto kopen. Helaas is het erg duur om in België een auto aan te schaffen en erin te rijden. Een auto is een grote investering die je niet zomaar doet. Je ziet daarom dat steeds meer Belgen ervoor kiezen om een lening af te sluiten bij het kopen van een auto. In België zijn 30 procent van alle leningen afgesloten om een auto te kopen. Je ziet dus dat een lening afsluiten voor je auto niet uniek is. Toch blijft het altijd belangrijk om je goed in te lezen over wat er mogelijk is.

Lening doormiddel van leasen

Veel mensen in België hebben niet in één keer zoveel geld ter beschikking om een auto aan te schaffen. Dit moet je wel ter beschikking hebben als je een auto gaat kopen. Om ervoor te zorgen dat je toch in een auto kan rijden kun je ervoor kiezen om een auto te leasen. Dit is een vorm van een lening die je aangaat. Je betaald maandelijks een bedrag om de auto in bruikleen te kunnen gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je niet veel geld meteen op tafel hoeft te leggen. Het grote nadeel hiervan is dat de auto uiteindelijk nooit in jouw bezit komt.

Afsluiten van een autolening

Veel mensen willen toch de auto in het bezit hebben en kiezen daarom om een kleine lening af te sluiten. Verschillende bedrijven bieden daarom kleinere leningen aan zodat jij de aankoop van je auto kan bekostigen. Het bedrag dat je mag lenen heeft met een aantal factoren te maken. Zo wordt er gekeken naar je inkomsten en je vasten maandelijkse lasten. Het geleende geld moet natuurlijk wel terug betaald kunnen worden. Daarom doen veel bedrijven vaak een autolening simuleren. Dit wil zeggen dat er gekeken wordt of je in staat bent het geleende geld uiteindelijk terug kan betalen. Er kan bijvoorbeeld gekeken worden naar de looptijd van de lening. Hoe langer je leent hoe minder je per maand terug moet betalen. Let er wel bij op dat hoe langer je leent hoe meer rente je moet aflossen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD 

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/voertuig-mobiliteit/auto

Wat zijn de procedures voor het verkopen van een auto?

tweedehands auto belgie

Bezoek autokeuring

Als u de auto aan een particulier verkoopt, moet u bij de keuring de auto als eigenaar besturen! U kunt het meest geschikte inspectiecentrum kiezen (in de buurt van uw kantoor of woonplaats), maar als u opnieuw moet onderzoeken, moet u contact opnemen met het centrum.

Als u het voertuig aan de garage verkoopt of voor export gebruikt, is geen technische inspectie vereist. In dat geval moet u het kentekenbewijs aan de koper overhandigen en op de factuur “Technische controle door de koper” aangeven. De geldigheidsduur voor het aanvragen van registratie is maximaal twee maanden. Na twee maanden moet u opnieuw een kentekenbewijs aanvragen! U moet het document minimaal drie maanden bewaren.

Hoe ga je om met kentekenplaten?

Het hangt ervan af of u van plan bent een nieuwe auto aan te melden, en zo ja, binnen welke termijn. Bewaar in dit geval de plaat. Verpak het oude certificaat met de nieuwe registratieaanvraag. Wees voorzichtig, de nieuwe auto moet binnen 4 maanden na verkoop in gebruik worden genomen.

Ik heb de snelwegbelasting betaald!

Als u het kenteken binnen vier maanden na verkoop retourneert, wordt het teveel betaalde belasting voor de oude auto terugbetaald. Vervangt u de oude auto door een nieuwe auto, dan worden de onbetaalde en betaalde belastingen van de oude auto in mindering gebracht op de belasting over de nieuwe auto.

Hoe zit het met mijn autoverzekering?

Hij weet het al omdat u via haar een nieuwe aanmeldingsaanvraag heeft gestuurd (of uw makelaar heeft deze procedure al voor u afgerond) zodat het bedrijf deze kan markeren. Zij is verantwoordelijk voor het doorsturen van dit document naar de afdeling voertuigregistratie (DIV).

Is uw auto goed voor schrootstapels?

Maar hoe om te gaan met een onverkoopbare auto? Gelukkig vindt u misschien een professional die u gratis heeft verwijderd omdat sommige aspecten hem interesseren. Anders moet u betalen om het naar de schroothoop te verzenden. Dit kost je ongeveer 37 euro.

Neem de voertuigen weg die u niet onmiddellijk zult verkopen. Zolang u er niet vanaf bent gekomen, kunt u DIV geen schrootcertificaat verstrekken en blijft u belasting betalen! Het moet ook bekend zijn dat het parkeren van voertuigen zonder vergunning op de openbare weg verboden is. Vergeet niet dat de stroomonderbreker een verklaring moet afgeven dat de auto is gesloopt. Stuur deze verklaring direct samen met het kentekenbewijs naar DIV.https://auto-verkopen-belgie.com/

Auto opkopers


auto opkopers

AUTO ONLINE VERKOPEN?

Dit kan snel en eenvoudig in 3 stappen. 1. Vorm Vul in ons formulier de gegevens in van de auto die u wilt verkopen. 2. Accepteer het bod Wij richten ons voor u op de automarkt en sturen u op dezelfde dag hoge prijzen die voldoen aan de marktvraag. 3. Verkoop een auto We streven ernaar om de auto binnen één werkdag te evalueren, te betalen en op te halen.

WIJ KOPEN ALLE WAGENS

Alle auto’s na 2002 komen in aanmerking: LPG, benzine of diesel, handmatig of automatisch, stads- en andere personenauto’s, grote auto’s, lichte vrachtwagens en 4×4-voertuigen … We zijn actief in Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant. We halen uw auto ook gratis op. Registratie is volledig gratis en vrijblijvend.

 https://auto-verkopen-belgie.com/

Auto verhandelen?

Advertentieindex

U wilt snel u auto verhandelen? geen urenlange zoekertjes plaatsen, geen ongewenste kopers, geen tussenpersonen. Wij kocht personenwagens, bedrijfswagens, lichte vracht, camionetten, 4×4,. . . Ook met veel kilometers en/of schade. Daarenboven krijg je onmiddellijk geld voor uw auto ( cash of via overboeking ).

Kies voorauto-tweedehands.com!

auto-tweedehands.comuw auto koper direct geld voor elke auto!

auto-tweedehands.comzorgt dat u steeds direct geld ontvangt voor uw wagen. Dit kan cash of mits gewenst via overschrijving. Bel ons en verkoper zorgeloos je auto versus de beste prijs.

Auto verbrassen personenwagens u wilt uw auto verbrassen? dit kan snel en eenvoudig bij auto clixebntauto-tweedehands.com. Wij bieden een hoge eerbewijs voor al uw tweedehandswagens. Ook wagens voor uitvoer aanschaffen wij op.

Klik hier en verkoop direct je personenwagen.

Auto verhandelen bedrijfswagens u krijgt de beste eerbewijs aangeboden voor uw bedrijfsauto, mini-bus, lichte vracht. We consumeren de wagen mee in de staat waarin jullie hem verhandelen, zelfs buiten keuring en buiten garantie.

Klik hier om je camionette aan te bieden.

Auto verkwisten schadewagens heeft u een ongevalwagen, een auto met deuken, technische problemen, defecten, … ook hier helpen je graag overigens.

Klik hier en ontvang vandaag nog de beste eerbewijs voor je schadewagen.

https://auto-tweedehands.com/

Hoe je auto verkopen zonder keuring

Advertentieindex

Een auto verkopen zonder keuring is vaak vrij lastig. Dit komt namelijk doordat de koper de auto moet laten keuren voordat hij of zij hem kan laten inschrijven. Wanneer de auto niet wordt goedgekeurd, dan moet hij allereerst hersteld worden voordat hij opnieuw bij de keuring kan worden aangeboden. Pas wanneer de auto goedgekeurd wordt, dan wordt er pas een roze formulier afgegeven, en met het roze formulier kun je de auto pas inschrijven.

 

Naar de keuring met een afgekeurde auto

Om bij de keuring te geraken met de auto, moet deze op een remork, autotrailer, aanhangwagen of depannagewagen worden vervoerd, want rijden met een auto zonder keuring is niet toegestaan. Dat maakt het voor de koper ook extra lastig, en hierdoor wordt verkopen van een auto zonder keuring ook moeilijker, althans voor de particulier.

 

Autobedrijven kopen auto’s zonder keuring

Autobedrijven kopen het meest auto’s zonder keuring. Zij zijn namelijk in het bezit van een vervoermiddel om de afgekeurde auto op te vervoeren. Tevens zijn zij in staat zelf de herstelling uit te voeren om de wagen weer door de keuring heen te krijgen. Vervolgens zullen ze de auto opnieuw te koop aanbieden. 

 

Hoe krijg je de beste prijs voor je auto zonder keuring

Een auto verkopen zonder keuring kun je dus het beste aan een autobedrijf doen. Nu kun je een willekeurig autobedrijf benaderen om te vragen hoeveel zij teruggeven voor je auto teruggeven. Ieder bedrijf dat je hiervoor benaderd zal je een andere prijs geven. Hoe meer bedrijven je om een bod vraagt, hoe groter de kans is dat je nog een beter bod krijgt. Stel je nu eens voor dat je via 1 website ruim 5000 autobedrijven een bod kunt laten uitbrengen. Zo krijg je gegarandeerd de beste prijs en kun je de auto verkopen zonder keuring zonder enig gedoe. Via de website autoverkopenzonderkeuring.be bereik je in een klap al deze bedrijven. Het is geheel gratis en vrijblijvend. Probeer het daarom gerust eens uit. De auto komen ze teven gratis ophalen!!

 

Kapotte auto verkopen

Advertentieindex

✅ Een kapotte auto verkopen gaat niet altijd even gemakkelijk. De meeste kopers die een auto kopen zijn op zoek naar een goede auto, en niet een kapotte. Een kapotte auto verkopen is lastig wanneer je niet precies weet hoe je dat aan moet pakken. Gelukkig ben je op dit artikel gestuit! Wij geven je de gouden tips die je gaat helpen om van je kapotte auto af te geraken.

 

Defect bepaalt moeilijkheidsgraad

Het defect, dus wat er kapot is, bepaalt de moeilijkheidsgraad van verkopen. Is de automaat kapot dan heb je vaak met erg hoge kosten te maken. Soms is de herstelling goedkoop uit te voeren, maar meestal loopt dit in de duizenden euro’s. Een auto met kapotte automaat is daardoor lastig te verkopen. Een auto met een startprobleem is relatief goedkoop te repareren. Vaak kan dit door de meeste garagisten gemakkelijk onder de 1000 euro worden gerepareerd en daardoor is het risico ook minder groot. In dat geval kun je de kapotte auto verkopen binnen kortere tijd.

 

De verkoopprijs

De verkoopprijs hangt van een aantal factoren af. Denk aan de leeftijd van de auto (bouwjaar), kilometerstand, merk, en type. Jonge auto’s brengen vaak meer geld op dan oudere auto’s. Wat je voor de auto terug krijgt hangt van de koper af. Normaal kun je er een logische formule op loslaten. Deze ziet er als volgt uit:

  1. Prijs van de auto in goede staat

  2. Kosten voor de herstelling

  3. Marge/risico

  4. Marge voor winst

 

1-(2+3+4)= verkoopprijs

 

Stel je auto is in goede staat 8000 euro waard. De herstellingskosten bij een doorsnee garagist zijn 1500 euro, en voor het feit dat de kans bestaat dat er nog meer aan de hand, nemen we 500 euro aan risico geld mee. Uiteraard moet de koper er nog iets aan kunnen verdienen, en daar tellen we ook 500 euro voor. De rekensom ziet er dan als volgt uit: 8000-1500-500-500=5500 euro

De prijs die je kunt verwachten is dan 5500 euro wanneer een garagist een bod doet. Handelaren zullen een bod doen van zo’n 1500 euro minder, dus ongeveer 4000 euro. Particulieren bieden liever niet omdat ze geen ervaring hebben in het handelen van auto’s en moeilijk een inschatting kunnen maken van de kosten. 

 

Aan wie je kapotte auto verkopen?

Vaak kun je aan de garagist je kapotte auto verkopen die de diagnose heeft gesteld en een offerte heeft opgemaakt. In dat geval moet je aan 5500 euro denken met het hierboven genoemde voorbeeld. Vaak kun je toch meer krijgen voor je auto en dat is via een autoveiling. Bij de autoveiling zijn een heleboel garagisten aangesloten die ook een goede inschatting kunnen maken van de kosten, en de een is goedkoper dan de ander. De kans dat je een bod van 6500 euro krijgt is zeker aanwezig. Hierdoor is het altijd slim om een gratis bod te vragen bij een autoveiling. Het is risicovrij en verplicht je tot niets. Zo kun je rustig een goede beslissing nemen.

 

Bonus-malus ladder autoverzekering

Advertentieindex

Als je van plan bent om een autoverzekering af te sluiten, dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de bonus-malus ladder. Goede informatie hierover helpt je namelijk om makkelijker de juiste autoverzekering te vinden. Gelukkig hoef je niet ver te gaan zoeken, onderstaand artikel geeft je al de informatie die je nodig hebt.

 

De bonus-malus ladder wat is dat juist?

 

De bonus in bonus-malus staat voor een premiekorting, en het malus-gedeelte staat voor eventuele toeslag die je zult moeten betalen. Een bonus-malus ladder is dus een systeem ontwikkeld door autoverzekeraars, om autobestuurders met schadevrije jaren te belonen. Het laddersysteem laat je toe om telkens hogerop te klimmen, om meer premiekorting te claimen, maar je kan ook zakken. Wanneer je een ongeval tegengekomen bent in dat jaar, zak je zelfs tot 5 treden in één keer.

 

De treden van de bonus-malus ladder, specifieker bekeken

 

De treden van een bonus-malus ladder en de korting en toeslag verschilt dus per verzekeraar, toch is er een bepaalde structuur die steeds terugkeert. Voor elk schadevrij jaar (jaar dat je niet betrokken bent in een ongeval), klim je één trede omhoog. Als je op de hoogste trede zit, dan kan je vaak profiteren van heuse kortingen van ongeveer 70% tot 85%. Als je helemaal beneden op de ladder terecht komt, dan betaal je een premietoeslag van 0% tot 40%.

 

De bonus-malus ladder verschilt per verzekeraar


Voor je een autoverzekering aflegt, is het niet alleen belangrijk om de prijzen van de autoverzekeringen zelf met elkaar te gaan vergelijken, maar ook de indeling van het bonus-malus systeem. Meestal heeft een bonus- malus ladder 18 tot 21 treden, maar dat kunnen er ook meer of minder zijn. Als je wilt weten hoe de bonus-malus ladder van je verzekeraar juist in elkaar zit, dan kan je een kijkje nemen in de polisvoorwaarden van de verzekering. Het is dus ook belangrijk dat je deze in acht neemt, wanneer je autoverzekeringen vergelijkt. Kies niet enkel voor de voordeligste, maar ook voor een betrouwbare verzekering. Wil je je auto verzekeren bij een professionele verzekeraar? Neem dan een kijkje op: Autoverzekering.nl – Univé.

http://autoverzekering.nl