Bespaar kosten door regelmatige controle

Advertentieindex

Jaarlijks worden er veel huiseigenaren geconfronteerd met lekkage. Een veelvoorkomend probleem met grote schade achteraf, tenzij de lekkage op kort termijn wordt opgemerkt. Het binnendringende water zal niet enkel schade verrichten aan de muren en vloeren, maar ook aan waardevolle objecten binnenshuis.

Kortom; een lekkage is niemand gegund. Echter is het lastig een lekkage tegen te gaan of direct op te merken. Enkel door regelmatig de woning te inspecteren zal de schade beperkt kunnen blijven. In onderstaand artikel vindt u informatie over lekkages en mogelijke manieren om de schade te voorkomen.

Hoe is een lekkage op te merken?

Er zijn diverse redenen waardoor lekkage ontstaat. In veel gevallen is het lastig te achterhalen waar het probleem zich daadwerkelijk bevindt. Echter zijn er handige manieren mogelijk om te achterhalen of er sprake is van een lekkage of een vochtprobleem.

–          Waterschade

Een veelvoorkomend gevolg van lekkage is waterschade. De leidingen en afvoeren zitten vaak mooi verwerkt achter muren, waardoor de schade pas later in het proces op te merken is. Door vocht- en schimmelplekken op de muren, de vloer of het plafond worden de waterlekken pas duidelijk zichtbaar. Helaas kun je er niet vanuit gaan dat de waterlek zich ook daadwerkelijk op de plaats van de vocht- of schimmelplekken bevindt. Om deze reden is het verstandig een dakdekker in te schakelen voor verdere handelingen en onderzoeken.

–          Hoge energierekening

Een waterlek kan ervoor zorgen dat de bewoners meer zullen stoken om de woning te verwarmen. Op lang termijn zullen de hoge energiekosten pas opgemerkt worden, wat een mogelijk gevolg kan zijn van lekkage. Is de energiefactuur op lang termijn hoger dan normaal? Dan is het verstandig een lekdetectie uit te laten voeren.

–          Slecht werkend isolatie

Daklekkage kan ook schade verrichten aan de isolatie van de betreffende woning. Isolatiematerialen, waaronder glas0 en rotswol, zijn niet bestendig tegen vocht en water. Hierdoor zal enkel een kleine lekkage al kunnen zorgen van een afname van kwaliteit van de isolatie.

Beste manier om een lekkage op te sporen

Het opsporen van een mogelijke lekkage is niet gemakkelijk. Doordat de lekkage vaak verscholen zit achter muren of vloeren is het aan te raden om een specialist naar de situatie te laten kijken. Bovendien beschikken zij over de juiste materialen om een lekkage direct te vinden. Hieronder zijn enkele voorbeelden van zulke materialen omschreven:

–          Ultrasone detectie

De ‘ultrasone detectie’ zal aan de hand van geluidsgolven de locatie van de lekkage vaststellen.

–          Infrarode camera

Een uitstekende manier om lekkage op te sporen zonder breekwerk aan de muren is door het gebruik van een infrarode camera. De camera zal te werk gaan door de warmteverschillen in vloeren en wanden te meten.

–          Druktest

Een lek kan worden opgespoord door de druk in leidingen op te voeren en vervolgens terujg te brengen naar de normale situatie.

–          Vochtmeting/hygrometrie

Met een vochtmeting wordt de vochtgraad in materialen gemeten en zal er gezocht worden naar plaatsen waar zich het meeste vocht bevindt. Bij een hoge vochtigheid is de kans groot dat de lekkage zich op die locatie bevindt.

http://dakbeheerhermans.nl

Hoe werkt een architect precies en welke taken kan hij allemaal uitvoeren? Een aantal zaken!

Architectuur

Een architectis iemand die graag ontwerpt, en is specifiek opgeleid en gelicenseerd om te werken aan de planning en het ontwerp van gebouwen. De facetten van de rol van een architect zijn net zo gevarieerd en fascinerend als hun werk; het zijn professionals die het proces van het creëren van functionele ruimtes leiden, van concept en ontwerp tot een volledige realisatie van die ontwerpen. Meer weten kijk dan naar een Architecte Montpellier En France.

Architectuur is een kunst die hand in hand gaat met wetenschap om plekken te ontwerpen waar mensen kunnen wonen, eten, werken en spelen. Als leider van verschillende projecten, van iets kleins als een toevoeging aan iemands huis, tot iets groots als een ziekenhuis, een universiteitscampus of een hele buurt, is het de rol van een architect om de creatieve ideeën en visies van de opdrachtgever samen te brengen en rekening te houden met de behoeften van degenen die de nieuwe ruimte gaan gebruiken.

Wat doet een architect?

Architecten leiden het proces van het creëren van functionele ruimtes, van concept en ontwerp tot een volledige realisatie van die ontwerpen.

Architecten zijn niet alleen betrokken bij het ontwerp van een gebouw. Als erkend professional zijn ze ook verantwoordelijk voor de openbare veiligheid en het toezicht op de projecten. Hun rol is belangrijk in elke fase van de bouw van het gebouw, van het eerste concept tot de openingsceremonie als het gebouw klaar is.

  • Na de oplevering blijft een architect vaak betrokken bij een project als gebouwen evolueren om nieuwe omgevingen en ideeën op te nemen.
  • De aspecten van het werk kunnen worden opgesplitst in drie hoofdrollen of fasen: de ontwerp-, documentatie- en constructierollen.

Een architect kan behoorlijk veel verschillende taken doen

In de ontwerprol wordt een architect door een opdrachtgever ingehuurd om gedetailleerde ontwerpen te maken van een concept of idee dat de opdrachtgever in de praktijk wil brengen. Dit deel van de rol heeft niet alleen behoefte aan creatieve ontwerpideeën, maar brengt ook veel technische kennis en verantwoordelijkheid met zich mee. Er is behoefte aan het naleven van bouw- en veiligheidsvoorschriften, lokale planningsvoorschriften en beperkingen.

Afhankelijk van het project wordt er gekeken naar de taakverdeling

Afhankelijk van het project kunnen er wetten zijn rond het behoud van de lokale omgeving of historische delen van een gebouw. Regelmatige bijeenkomsten van opdrachtgevers zijn belangrijk om eisen vast te stellen en gedetailleerde ontwerpvoorstellen te bespreken. Ook belangrijk is het aansturen van het team van professionals die aan deze fase van het project zullen werken, waaronder ingenieurs, ontwerpers en financiers.

 

https://thomesarchitecture.fr/